Co se děje
Článek

Zvěřina v kurzu

Právě zvěřina je na podzim hojně vyhledávanou pochoutkou. Navíc v kreacích, které jsou bezpochyby dechberoucí.

„Zvěřina má dost signifikantní chuť. Je to jediné maso, které zahřeje po prvním soustu. Jsem rád, že jsem se mohl zhostit úkolu změnit zvěřinové signature pokrmy k obrazu svému. Moderní kuchyně z kvalitních surovin se závanem historie je má oblíbená disciplína,“ dodává šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Zvěřinové speciality šéfkuchaře v restauraci Deer prezentuje hned několik pokrmů. První z nich je jelení hřbet, který doprovází dušená jelení plec, zeleninové pyré s jalovcem, bramborové nočky a divoké brusinky. Druhým jmenovaným je hřbet z daňka, jehož chuť doprovází pyré z pečeného celeru a brambor, hlíva královská a omáčka z portského vína. Klasikou je Dušená kančí kýta na víně a šípkách. V podání restaurace Deer se k ní podává topinamburové pyré, kapustičky a tyrolský chips. Pokud chcete jen zlehka ochutnat zvěřinu, stojí za zmínku předkrm dančí carpaccio s nakládanými liškami, kaštanovým krémem a ostružinovým gelem či polévka v podobě zvěřinového consommé se sherry.

„Mými oblíbenými jsou Ravioly s jelením masem s dýňovým pyré, smetanou, černým kořenem, hráškovými lusky a celerem. Fantastická kombinace, která ve spojení s domácími těstovinami dělá z obyčejného chodu neuvěřitelný gastronomický zážitek,“ říká šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Nejlepší zvěřina v Praze! I myslivci vědí, kam na ni zajít. Do restaurace Deer.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také