Co se děje
Článek

Pražské gastronomické akce první březnový týden

První březnový týden láká předzvěstmi jara a už nám pomalu ukazuje cestu ke grilům a zahrádkám restaurací. Je pravda, že na to si ještě chvilku počkáme, ale aby nám to čekání lépe uteklo, co takhle si ho vylepšit nějakým gastronomickým zážitkem?

Úterý 3. 3.

Protože je ještě zima a víno se dá upravit tak, aby příjemně hřálo, Vinotéka sv. Klára pořádá Den svařeného vína. Zvou vás na ochutnávku svých receptů svařáku, a také se dozvíte, jak si svařák připravit doma.

Své první narozeniny slaví veganská kavárna a bistro Moment. Při této příležitosti budete moci za živé hudby ochutnat spoustu zdravého, a hlavně rostlinného jídla, třeba veganskou tlačenku, chlebíčky nebo croissanty z různých rostlinných restaurací v našem městě.

Středa 4. 3.

Restaurace Autentista se rozhodla, že každou první středu v měsíci bude nabízet speciální fermentované hranolky s paprikovým dipem. Co je zkusit ochutnat již tuto? Navíc k nim bude vždy vybráno nějaké vhodné víno.

Kurz Čajový sommeliér - aneb Jak poznat dobrý čaj v Čajové škole na Kampě, vás naučí, jak se vyznat v nepřeberném množství prodávaných čajů. Mnoho jich vyzkoušíte, mnoho jich připravíte a mnoho se dozvíte. Cena kurzu je 590 Kč.

Čtvrtek 5. 3.

Degustace francouzských sýrů s Francouzem, poetické, pravdivé a výtečné. Za 690 Kč vás rodilý Francouz provede ochutnávkou 7 různých sýrů se skvěle spárovanými víny.

Sobota 7. 3.

Pokud máte rádi vepřové, zajděte na Zabijačkové hody v Kastrolu. Veškerou nabídku k jídlu si budete moci vychutnat na místě, případně si ji můžete vzít s sebou. Jitrnice, tlačenky, jelita, gulášek z kotlíku, studené pivo i horký svařák . Příjemný oběd na dvorku.

Polívka je grunt, tak proč nevyzkoušet jak dobrý? Polívkování je akce na Smíchovské náplavce na Hořejším nábřeží, kde je vstupné 50 Kč a pak si kupujete polévky z celého světa, tak dlouho dokud vydržíte. Polévky budou všech druhů: masné, bezmasé, krémové, vývary i speciality.

Máte rádi vietnamskou kuchyni? Chcete umět udělat proslulé phở bò? Tak se zapište na Kurz vaření: pozdravy ze severního Vietnamu. Cena kurzu je 2 500 Kč, a kromě výuky různých receptů budete samozřejmě i jíst a ochutnávat další vietnamské speciality.

Neděle 8. 3.

Pokud si chcete v neděli přispat, tak můžete, a navíc si pak dopřejete snídani spojenou s obědem ve formě neomezeného bufetu. Na tuto nabídku vás láká Nedělní brunch v Hergetově cihelně. Za 995 Kč budete moci jíst, co hrdlo ráčí a spokojeně tak strávit klidné odpoledne bez vaření a uklízení.

A pokud nedáte na domácí jídlo a jen byste si třeba něco zobli, tak když budete mít cestu okolo Laboratoria, stavte se na pop-up stánek Faency fries z Ostravy. Přivezli sem svůj unikátní koncept luxusních hranolků s originálními dipy. Chuťovka jako stvořená pro nedělní procházku.

Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také