Co se děje

Bun bo nam bo není vietnamské jídlo, říkají Lucie Pštrosová a Nguyen Tung

Ona je Češka, která si zamilovala Vietnam, on je Vietnamec, který se narodil a celý život žije v České republice. Lucie Pštrosová a Nguyen Tung o sobě říkají, že jsou banán a vejce a společně provozují mnoho aktivit. Mimo jiné SAPA trip, dováží koření, čaje, vedou česko vietnamský vzdělávací institut, spojují vietnamskou komunitu. Boří také stereotypy, které se o Vietnamcích v Čechách stále ještě…
Článek

“Rád si povídám s lidmi a dokážu se z nich nabíjet,” říká šéfkuchař Mirek Kalina #GASTROTALK

Veřejnost ho poznala díky porotcování v prvních dvou řadách soutěže Masterchef. Stál za fancy restaurací Kalina v Dlouhé ulici, teď ho můžete potkat HQ PIPPI grilu, kde street food povýšil na #NEBEVPUSE a zároveň mu to umožňuje vydělávat peníze a zároveň mít čas na svůj život. Hostem dalšího dílu podcastu #GASTROTALK byl šéfkuchař Mirek Kalina.
Článek

“Mušlí se nemusíme bát, jsou zdravé a je jednoduché je uvařit,” říká Len Le Feuvre, která stojí za Czech Mussel Week #GASTROTALK

20 let žila na britském ostrově Guernsey, kde si prošla celou řadou zaměstnání od práce jako au-pair přes práci v bance až po protidrogovém oddělení celní správy. Stihla také procestovat svět, porodit dítě a vrátit se zpět do Čech. Dnes Len Le Feuvre pracuje pro Hopi Fish Hub, logistickou firmu specializující se na mořské plody, a je také důležitým článkem festivalu CZECH MUSSEL WEEK.
Článek

"Někdy je potřeba pustit draka z klece," říká Marek Raditsch #GASTROTALK

Marek Raditsch je zkušený šéfkuchař, bývalý porotce Masterchef, šťastný otec a milující manžel. Aktuálně pracuje jako capo di tutti Restaurace Kampa Park a rozhodně se nenudí.    
Článek

"Nejlepší je začít podnikat mladej, protože jste tak naivní, že začnete," říká Filip Sajler #GASTROTALK

Filip Sajler už dávno není jeden ze dvou Kluků v akci. To, že zmizel z televizních obrazovek ale neznamená, že zmizel z gastro scény. Co teď vlastně dělá? A jde mu to? Poslechněte si další díl pořadu #GASTROTALK.
Článek

"Postavil jsem si hlavu a řekl, že takto vařit nechci," říká mladý kuchař Ondřej Kubů v #GASTROTALK

Aby se něco mohlo posouvat, je třeba šikovných mladých lidí. A gastrosvět není výjimkou. A pokud se bojíte o budoucnost české gastronomie, tak se nebojte. Mladý kuchař a vítěz mnoha soutěží Ondřej Kubů vás přesvědčí v dalším díle pořadu #GASTROTALK.
Článek

"Pan Klaus se snažil jíst zdravě, pro pana Miloše bylo zadání mnohem kaloričtější," říká další host pořadu #GASTROTALK šéfkuchař Jiří Král

Česká gastronomie je krásná, rádi o ní mluvíme a v tomto díle si jí užijete. Dnes přinášíme další, doslova královský rozhovor a hrad se v něm také mihne. Vyzpovídali jsme totiž pana Krále, krále kuchyně, konkrétně Jiřího Krále, šéfkuchaře na Pražském hradě, autora Aureole a šéfkuchař Restaurace Sladovna.
Článek

#GASTROTALK - povídání o gastru s lidmi z gastra, hostka Lucie Bártová

Je tady další rozhovor z rejdilkovské kuchyně. Česká gastronomie je krásná, v tomto díle si ale pojďme povídat hlavně o té asijské. Tentokrát se  spolumajitelkou bistra Teplá kačka z Prahy 7 Lucií Bártovou.
Článek

#GASTROTALK - povídání o gastru s lidmi z gastra, hostka Chili Ta Thuy

Co by bylo jejím posledním jídlem před smrtí? Čekali jste závitky? Tak to Chili Ta Thuy vůbec neznáte. A tahle multifunkční žena vás dostane po všech směrech. Pustily jsme se ale i do témat, které by vás možná ani nenapadly. Jak je na tom s ADHD, je jídlo jen o chutích, nebo i o hormonech a proč někomu masitá strava dělá radost a jinému zlost? Poslechněte si našlapaný rozhovor se špetkou vážnosti…
Článek

#GASTROTALK - povídání o gastru s lidmi z gastra, host kapitán Richard Vandlík

Další díl pořadu #GASTROTALK je tady! Tentokrát s kapitánem lodi Arwen Richardem Vandlíkem a šéfem G_E_K | catering.
Článek