Co se děje
Článek

Gastronomické akce v Praze 20. až 26. ledna 2020

Lákavé chutě Asie

Zažijte tradiční přípravu jídla japonským stylem přímo před vámi. Právě tento zážitek si můžete dopřát v Asian Temple. Čeká zde na vás teppanyaki, což bude ohromující show pro vás i kohokoli, koho vezmete s sebou. Rezervace jsou možné každý den od 18 hod (mimo pondělí).

A pokud si rádi přispíte, můžete se sem vydat v sobotu 25. 1. na brunch. Cena je 890 Kč za dospělého nebo 490 Kč pro děti do 13 let. Čeká na vás neomezená konzumace výtečných jídel připravovaných před vámi, welcome drink i variace sushi. Rezervace předem nutná.

Čtvrteční večer 23.1. si můžete zpestřit v TamarindTree výběrem asijských dim sum knedlíčků. Jedná se o knedlíčky ve tvaru měšce plněné vepřovým, kachním i hovězím masem či směsí sezónní zeleniny. K pití budou fermentované tibi limonády s fíky a hroznovým vínem či tamarindová limonáda s mátou. Rezervace je silně doporučována. Cena se bude lišit dle pokrmu.

Tuto sobotu začíná další čínský rok ve znamení Kovové Krysy. Budha-Bar vás láká na štedrovečerní večeři, ke které zažijete burlesque show.

Večery s tapas, víny, rumem i kávou

V pondělí 20.1. můžete vyrazit do Kavárny Dejvického divadla s Wine and Tapas. Za 399 Kč si dopřejete 2 chody a dezert v kombinaci s vínem.

Ve čtvrtek 23.1. je pro vás připravena degustace španělských vín Viňa Emiliano a Bodega Inurrieta ve Why not wine baru. Jedná se o fantastická španělská vína z oblasti Rioja z vinařství rodiny Emiliano doplněná o několik krásných kupáží Bodega Inurrieta. O hlavní část této řízené degustace se postará pan Martinéz, jehož rodina pěstuje vína v kraji Rioja po mnoho let. Vstupné na degustaci je 500 Kč.

V úterý 22.1. se dozvíte více o tom, jak správně pracovat s kávou na Prague coffee tour 2 - workshopu. Mimo jiné zjistíte, jak kávu skladovat, mlít, jak se vyznat v jejím názvosloví a dozvíte se, proč jedna káva, připravená několika různými způsoby, může chutnat úplně jinak.

Jestli spíše holdujete rumům, tak si udělejte v neděli 26.1. od 18 hod čas na 2hodinou degustaci 6 prémiových rumů v Kayak Beach Bar. Cena v předprodeji 590 Kč, na místě 690 Kč. Můžete se těšit například La Hechicera (Kolumbie), Ron Abuelo 12y (Panama) nebo Plantation 20 Anniversary (Barbados).

Těstoviny, čerstvé potraviny i přednášky

Pokud vás lákají alternativní podávání/přípravy těstovin. Pak si nenechte ujít přípravu v obřím parmazánovém kole v baru a galerii Point. Vstup na akci Cheese Wheel Pasta je zdarma, ovšem cena jídla se bude lišit. V nabídce budou těstoviny Carbonara a Al Tartufo (s bílým lanýžem).

Čerstvé potraviny jsou vždy nejlepší. Pokud jste ještě nebyli, vyrazte si nakoupit čerstvé potraviny (třeba i do vlastních obalů) na farmářský trh Heřmaňák. Budou k dispozici v sobotu 25.1., pokud nebude mráz. Trh se pořádá pravidelně skoro každý týden, je třeba sledovat Facebook. Potraviny přímo od farmářů? To přece stojí za návštěvu.

Přemýšlíte občas, o čem je veganská strava? Chcete vědět něco víc, zjistit jaké mýty o ní kolují nebo se jen dozvědět, jak zlepšit své stravování? Pak navštivte seminář Plnohodnotná rostlinná strava. Za 300 Kč vás čeká 3hodinová přednáška, ze které si odnesete praktické rady, spoustu znalostí i e-book s 50 recepty. Akce se koná v sobotu 25.1.

Nebo navštivte akci organizovanou Národním zemědělským muzeem s názvem Letenské prase a letenský masopust. Na dvoře vás čeká vás opravdová zabijačka, takže budete moci ochutnat i nakoupit zabijačkové speciality. Pokud přijdete v masce, budete mít navíc vstup do muzea zdarma.

Nedělní dopoledne můžete pojmout ve stylu nákupu na Veselém blešáku a brunchi. Čeká vás nabídka vegetariánské obědo-snídaně s kávou a samozřejmě možnost nákupu vinylů, kazet, módy a dalších muzikálně tematických věcí. Možná byste chtěli sami zkusit něco prodat, v tom případě si prodejní stolek musíte rezervovat.

Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také