Co se děje
Článek

Makro Czech Gastro Fest 2024: Víkend plný gastronomických zážitků a kulinářských inovací

Druhý ročník Makro Czech Gastro Festu přilákal do pražského O2 Universum tisíce návštěvníků, kteří zde prožili víkend nabízející nejen fascinující kuchařské show a degustace, ale i odborné workshopy a inspirativní přednášky. S bohatým programem plným kulinářských umění a nejnovějších trendů se festival stal opravdovým svátkem pro všechny gurmány a profesionály z gastronomického průmyslu.

Gastronomické a kulinářské představení

Na hlavním pódiu Makro stage se konaly kuchařské show, kde šéfkuchaři jako Kristína Nemčková a Konstantin Filippou předvedli své umění na živo. Němčková, sous-chef michelinské restaurace Geranium, inspirovala návštěvníky svými kulinářskými dovednostmi při přípravě pokrmů z loupaného česneku, zatímco Filippou, hvězda rakouské gastronomie, představil nový hodnotící koncept Gault Millau v České republice. Návštěvníci mohli vidět také několik kuchařských "soubojů” vždy se zadanou hlavní ingrediencí. 

"Makro Czech Gastro Fest 2024 byl prostě bomba! Místo plné novinek pro foodies i profíky z gastro světa. Super bylo vidět spoustu známých i poznat nové lidi, co taky milují dobré jídlo a pití. Program byl mega nabitý různými akcemi a já jsem se fakt bavila, když Ondra Kubů s Martinem Staňkem z Perfect Canteen vařili "proti" Petru Svoreňovi a jeho kolegovi z Hotelu Passage v kategorii maso. Jejich jídlo bylo prostě skvělé. Už teď se nemůžu dočkat dalšího ročníku!" Rej DILKA Sára

Unikátní degustace a street food

V sekci Fresh Market a na street food stáncích si návštěvníci mohli pochutnat na široké škále jídel od mexických taco po americké BBQ a autentický indický street food. Kuchař Jakub Horák zaujal předvedením trimování velkého tuňáka, což bylo pro mnohé z návštěvníků fascinující podívanou.

“Letošní Makro Gastro Fest byl absolutně skvělý! Nejvíc jsem si užila skvělou atmosféru, která byla úplně nejlepší na Fresh Marketu, kde to opravdu žilo. Hlavně ochutnávka ryb a mořských plodů od HOPI Fishhub stála za to. Poprvé jsem vyzkoušela pravé holandské matjesy – ty se jí tak, že si je strčíte rovnou do krku, a byl to fakt skvělý chuťový zážitek! Potkala jsem tam spoustu známých z oboru, což bylo super. Celý festival byl obrovský, což mě fakt překvapilo. A nesmím zapomenout vyzdvihnout úžasnou kávovou a gril sekci, které byly jen třešničkou na dortu toho úžasného dne.” Rej DILKA Lucka

Barové a kávové sekce

V barové sekci návštěvníci obdivovali umění nejlepších českých barmanů, kteří předváděli své mixologické dovednosti. Mezi highlighty patřilo míchání signature drinku Laurus Gimlet. Kávová sekce hostila soutěže jako Czech Latte Art Championship a Barista Junior, a nabídla cuppingy výběrových káv z lokálních i světových pražíren.

“Kávová zóna byla pro mě absolutně nejlepší ze všech festivalových sekcí. Na poměrně malé ploše jste potkali ty nejlepší pražírny, které přivezly opravdu skvělé vzorky kávy. Až se divím, že jsem po té náloži kofeinu večer usnula. Oproti ostatním patrům tu navíc nebylo přeplněno, kavárníci a baristé měli čas se návštěvníkům věnovat a člověk měl možnost ochutnávek i bez front.” Rejdilka Káča

Edukativní MasterClass kurzy

Novinkou festivalu byla možnost zúčastnit se MasterClass kurzů, kde renomovaní kuchaři a odborníci jako Zdeněk Pohlreich a Kristína Nemčková sdíleli své znalosti a zkušenosti. Tyto kurzy poskytovaly unikátní příležitost dozvědět se více o moderních kuchařských technikách a použití tradičních českých surovin.

Technologické novinky

Pro zajištění, aby návštěvníci měli festival pod kontrolou, byla zpřístupněna speciální aplikace Moje makro, která poskytovala detailní plán akcí a informace o vystavovatelích přímo ve smartphonech uživatelů.

Makro Czech Gastro Fest 2024 tak nejenže prezentoval to nejlepší z české a mezinárodní gastronomie, ale také poskytl platformu pro setkávání a sdílení mezi profesionály a gastronomickými nadšenci. Tato událost jasně demonstrovala, jak je česká gastronomická scéna dynamická a inovativní.

Tak za rok ahoj, vaše Rej DILKY

 

 

 

 

 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také