Co se děje
Článek

Bílá Kráva: Kde se Praha setkává s Francií

Restaurace Bílá kráva na Vinohradech je místem, kde se kvalitní jídlo a přátelská atmosféra snoubí do dokonalého celku. Už přes třicet let nabízí to nejlepší z tradiční francouzské kuchyně. Jakmile vkročíte dovnitř z Rubešovy ulice, která je kousek nad budovou Národního Muzea, zanecháte za sebou ruch velkoměsta a ocitnete se v prostředí, kde dominuje atmosféra francouzského venkova, vůně grilovaného masa a kde je každý detail důkladně promyšlený.

Základem nabídky jsou steaky z vyzrálého hovězího. Na tabuli umístěné u vstupu do restaurace jsou křídou napsány detaily o mase - věk býka, jeho váha, datum porážky a doba zrání masa. To vše podtrhuje jejich závazek k transparentnosti a kvalitě. Restaurace se pyšní výběrem masa z francouzského plemene Charolais. To díky jeho charakteristickému bílému zbarvení dalo podniku i jméno. Kdo by rád ochutnal něco zvláštního, může si objednat hovězí Wagyu z Japonska nebo Austrálie. 

Kromě hovězího tu najdete i jehněčí z jimi provozované farmy v Myštěvsi, kde chovají zhruba stohlavé stádo ovcí. A to není vše, s restaurací je spojena i Palírna Radlík, kterou provozují stejní majitelé, proto je na menu kompletní  výběr jejich destilátů. Palírna Radlík byla na podzim roku 2023 opět vyhlášená Palírnou roku a její destiláty získaly ocenění i na mezinárodních soutěžích.

Pro milovníky francouzské kuchyně je zde připraveno několik klenotů, jako jsou šneci po burgundsku, žabí stehýnka s omáčkou beurre blanc nebo tatarák Bílá kráva s lanýžovým prachem, který přináší nový rozměr chuti. A aby byl zážitek kompletní, večer zakončí sladká tečka v podobě zmrzlinového dezertu připraveného za pomoci tekutého dusíku přímo u vašeho stolu.

Bílá kráva je tedy ideálním místem pro ty, kteří hledají autentické francouzské chutě uprostřed Prahy bez zbytečné pompéznosti, ale s důrazem na kvalitu a originální gastronomické zážitky. Bílá kráva je jednoduše místo, kam se chce vracet.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.