Články provozovny Festina Lente Dish & Shop

X
Zpět

Kde se letos budou slavit Velikonoce?

Velikonoce jsou jeden z nejkrásnějších svátků, které navíc přináší spoustu velikonočních dobrot. Které restaurace si pro vás připravily velikonoční hody. Račte nakouknout. 
Článek

Jaké březnové gastro dny si nenechat ujít

Další díl chutného a šťavnatého seriálu je zde. Tentokrát se podíváme na první jarní měsíc neboli březen. Opět jsme pro vás vybrali některé svátky dobrého jídla a pití, které stojí za to si poznačit v kalendáři a připravit se na jejich oslavu. Protože nic se naslaví tak dobře jako svátky zasvěcené skvělé gastronomii. Přinášíme naše tři březnové tipy.
Článek

Nejdůležitější jídlo dne: Jak šel čas se snídaní a jak vypadá dnes

Dlouho se o snídani mluvilo jako o nejdůležitějším jídle, dnes ale některé výživové směry její závažnost vyvrací. Jak to tedy je??
Článek

Kde uspořádat firemní večírek, oslavu či párty?

Najít vhodný prostor pro oslavu narozenin, společenskou událost či firemní večírek je někdy pěkně náročné. Přinášíme vám velký přehled toho, kde firemní večírek, oslavu, teambulding či párty můžete uspořádat. Najděte ten nejvhodnější podnik právě pro vás.
Článek

Pražské zahrádky volají a pivo se chladí...

Velký přehled restauračních zahrádek v Praze – 2023. Tak neseďte doma a přijďte si vychutnat dobrou baštu, nebo skvěle vychlazené pivko na některou z pražských zahrádek.
Článek

Červnové gastro dny: Objevte svět chutí

Měsíc červen je teplý a plný života. Přináší také další gastro zážitky. My jsme ze široké nabídky vybraly Světový den tapas, Den cibulových kroužků a Den jablečného štrůdlu. Pojďme se ponořit do těchto svátků chutí a objevit místa, kde si můžete tyto lahodné speciality vychutnat. 
Článek

Každé párování má svá pravidla, říká zkušený sommeliér Karel Böhm

Máte rádi zajímavosti ze světa vín nebo raději příběhy sommeliérů? Přinášíme obojí. Připravte se na rozhovor s mistrem vína a vinařským guru, Karlem Böhmem, který svou vášní a znalostmi o víně dokáže zažehnout zájem všech milovníku tohoto lahodného nápoje. Karel je nejen zkušený sommeliér, ale také provozní restaurace Festina Lente dish & shop a má rozhodně co nabídnout a říct. Tak se pohodlně…
Článek

Květnové gastro dny jsou tady

Je tady květen, otepluje se, všechno kvete a my opět přinášíme tipy na oslavy tohoto měsíce. Nicméně 1. Máj, Den vítězství či Den matek necháme stranou a podíváme se na ty svátky, které souvisí s naším oblíbeným tématem –⁠ jídlem. Co jsme pro vás vybrali tento měsíc?
Článek