Články provozovny Chorvatský Mlýn

X
Zpět

Kam vyrazit v Praze?

Praha je město plné gastronomických možnosti, kulturních akcí a zážitků, o kterých vás budeme pravidelně informovat. Co se děje v pondělí? Kam vyrazit ve čtvrtek? A co s víkendem? Pražskej Rej to ví a poradí.
Článek

IKE-JIME: Starodávné japonské řemeslo, které proměňuje kvalitu ryb na vašem talíři

Ve světě gastronomie existuje mnoho technik, které se snaží nejen zlepšit chuť jídel, ale také respektovat životní prostředí a etiku vůči zvířatům. Jednou z takových technik je IKE-JIME, metoda usmrcení ryb, pocházející z Japonska, která se zaměřuje na zachování kvality a čerstvosti rybího masa. Tento způsob, jak se s rybami zachází před jejich přípravou, má zásadní vliv na konečnou chuť a…
Článek

Láska prochází žaludkem, oslavte Valentýna gastronomickým zážitkem, který vás vystřelí do nebes

Svátek svatého Valentýna lidi v České republice odpradávna rozděluje na dva tábory. Na ty, kteří jej slaví a nedají na něj dopustit a na ty, kteří jej považují za americký nesmyslný svátek. Jak to ale s tímto svátkem je doopravdy? Pokud patříte do první skupiny, máme pro vás nápad. Co takhle svou lásku oslavit jedinečným gastro zážitkem?
Článek

Kde pro vás s láskou upečou vánoční cukroví a připraví štědrovečerní večeři?

Vánoce, Vánoce přicházejí... Už teď vás při představě Vánoc a pečení vánočního cukroví bolí hlava? Soutěž o to, kdo upeče nejvíc druhů, probdělé noci, zvuk plechů a o sebe cinkající vánoční tvořítka, mouka po celé kuchyni, "vůně" připáleného lineckého, všechno ulepené od marmelády. Klidný štědrý den si pamatujete už jen z dětství, kdy se o večeři a pohodovou atmosféru postarali rodiče? To ale…
Článek

Proč je pátek 13. lepší než pondělí 16.?

Pátek 13. má v popkultuře špatnou reputaci, ale jsme zde, abychom vás přesvědčily, že tento den může být v mnoha ohledech lepší než pondělí 16.!
Článek

Pražské zahrádky volají a pivo se chladí...

Velký přehled restauračních zahrádek v Praze – 2023. Tak neseďte doma a přijďte si vychutnat dobrou baštu, nebo skvěle vychlazené pivko na některou z pražských zahrádek.
Článek

Květnové gastro dny jsou tady

Je tady květen, otepluje se, všechno kvete a my opět přinášíme tipy na oslavy tohoto měsíce. Nicméně 1. Máj, Den vítězství či Den matek necháme stranou a podíváme se na ty svátky, které souvisí s naším oblíbeným tématem –⁠ jídlem. Co jsme pro vás vybrali tento měsíc?
Článek

Úžasné ústřice: Když je chuťový zážitek plný slanosti moře

Ústřice jsou jedním z nejdelikátnějších mořských plodů, které se dají najít. Jsou ale také jídlem, které má své zastánce, ale také i odpůrce. Dalo by se říct, že rozdělují společnost a jejich obliba mezi populací je spíše omezená. Někteří lidé milují ústřice pro jejich delikátní chuť a nezaměnitelnou texturu.
Článek

Mořské plody: Zdravá chuťová bomba z celého světa

Mořské plody jsou nejen lahodnou pochoutkou, ale také cenným zdrojem bílkovin, vitaminů a minerálů. V mnoha zemích a kuchyních po celém světě jsou mořské plody oblíbenou součástí jídelníčku. Jaké jsou nejoblíbenější mořské plody, jejich klasické úpravy v jednotlivých kuchyních, jaké jsou zdravotní výhody konzumace mořských plodů a na co si dát pozor při přípravě a konzumaci? Čtěte!
Článek

Vydejte se na gastrotoulky po středozemních kuchyních

Představte si, že je léto, moře šumí a vy si vychutnáváte ryby, mořské plody, olivy a další dobroty, které nabízí středomořská kuchyně.
Článek

Kde bude na Vánoce otevřeno? Víme!

Vánoce jsou svátky klidu, a tak by je každý měl trávit přesně tak, jak chce. S nejbližšími nebo naopak se širokou rodinou či přáteli, doma nebo venku. Pokud pátráte, kam na Vánoce zajít na něco dobrého nebo nevíte, kde tyto zimní svátky strávit, čtěte. Tento článek je pro vás.
Článek