Co se děje

Kde oslavit Den svatého Patrika?

Den svatého Patrika je irským státním svátkem a oslavuje samozřejmě svatého Patrika, patrona Irska. Jeho oslavy se nesou v duchu zelené barvy a samozřejmě irské whisky. V Česku sice na 17. březen státní svátek nepřipadá, ale oslavám nic nebrání. Kam vyrazit?
Článek

Svatební zvyky. Tradiční i ty nejpodivnější

I pro svatby platí známé přísloví "Jiný kraj, jiný mrav". Článek o svatbách a netradičních svatebních zvycích
Článek

Přijměte Švejkovu výzvu v hostinci U váhy

Pokud hledáte nevšední gastronomický zážitek a milujete českou literaturu, měšťanský hostinec U váhy na Smíchově má pro vás jedinečnou výzvu. Švejkova výzva vám umožní prožít slavnou scénku z díla Jaroslava Haška a vyzkoušet si, zda zvládnete vypít sedm legendárních panáků. Odvážlivci odchází s certifikátem a možná i s příběhem, který stojí za vyprávění!
Článek

IKE-JIME: Starodávné japonské řemeslo, které proměňuje kvalitu ryb na vašem talíři

Ve světě gastronomie existuje mnoho technik, které se snaží nejen zlepšit chuť jídel, ale také respektovat životní prostředí a etiku vůči zvířatům. Jednou z takových technik je IKE-JIME, metoda usmrcení ryb, pocházející z Japonska, která se zaměřuje na zachování kvality a čerstvosti rybího masa. Tento způsob, jak se s rybami zachází před jejich přípravou, má zásadní vliv na konečnou chuť a…
Článek

Kam na byznys lunch neboli ten nejlepší pracovní oběd

Každý, kdo se pohybuje v obchodní sféře, se dříve či později setká s pojmem business lunch. Ale co to vlastně znamená? Proč je tak populární a jaký význam má v obchodním světě? V následujícím článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o obchodních obědech, od definice, přes výběr správného místa, až po etiketu a doporučení nejlepších restaurací.
Článek

7 nejlepších míst v Praze pro vaši svatbu

Vezmeš si mě? Pokud jste na tuto otázku odpověděl/a ANO, tak už určitě hledáte ideální místo. My jsme pro vás vybrali TOP 7 svatebních míst v Praze. Pohodlně se usaďte a vybírejte. Ale rychle, než budou ty nejlepší lokace pryč. 
Článek

Nově otevřené podniky (nejen) v Praze

Inspirace není nikdy dost a platí to i pro oblast gastro. Pojďte se s námi podívat na nově otevřené podniky a rovnou je zajděte otestovat. Protože otevřít si bistro, restauraci či kavárnu v dnešní době vyžaduje i trochu odvahy. A my všem odvážným tleskáme.
Článek

Proč Češi tolik milují smažák? Víme!

Smažák, to je klasika české kuchyně. Kde se vzal? A proč je smažený sýr tak oblíbený mezi Čechy? Zamyslely jsme se a vyzpovídaly lid. Lid versus smažák. Jak dopadl smažák? A s čím je nejlepší? Známe odpovědi!   
Článek

Menu z hlubin oceánu - ochutnejte lahodného tuňáka!

Připravte si chuťové buňky na pravou italskou lahůdku! První březnový víkend, konkrétně 2. a 3. března 2024, vás italská restaurace A posto zve na gastronomický zážitek z hlubin moře, který si nesmíte nechat ujít. 
Článek

Gin&Tonic sezóna se blíží, připravte se na ni s RARE Bar&Café

Jaro je tu a s ním i nejlepší čas pro gin s tonikem. Přijďte do RARE Bar&Café na Letné a prozkoumejte svět prémiových ginů a toniků.
Článek