Co se děje
Článek

Kde se letos budou slavit Velikonoce?

Velikonoce jsou jeden z nejkrásnějších svátků, které navíc přináší spoustu velikonočních dobrot. Které restaurace si pro vás připravily velikonoční hody. Račte nakouknout. 

Zajímá mě Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha 9, Praha 10. Zajímají mě Mimopražské podniky. Zajímá mě sekce "Rejdilky doporučují".

Rejdilky doporučují

Jaro na "Národce" 

Café Louvre každý rok oslavuje Velikonoce stylově a s velkou kreativitou. Loni si hosté mohli vychutnat lákavé pokrmy, ve kterých hrál hlavní roli medvědí česnek - od vaječné pomazánky na toustovaném pohankovém chlebu až po domácí bramborové noky s pestem z medvědího česneku. Letos na menu pomyslně převzala záštitu sama Magdalena Dobromila Rettigová. Co na menu říkáte? Vychutnat si ho můžete od 29. 3. do 1. 4. 2024.

 

Velikonoce na Talíři

Velikonoce oslaví i Restaurace Talíř na Václaváku. Prim v něm hrají králík, jehně, perlička i medvědí česnek nebo kopřivy. 

 

Velikonoce v Restauraci Chateau Ctěnice 

Přijďte oslavit jaro zámeckým velikonočním menu, které pro vás sestavil šéfkuchař Denis Wágner. Speciální menu se podává pouze od 29. března do 1. dubna 2024. Anebo se posledního března stavte na velikonoční brunch.

Secesní Velikonoce v centru Prahy

Na nedělní velikonoční brunch vás zve Restaurace Obecní dům. Přijďte si pochutnat do krásného prostředí. Využijte také velikonoční take away a nemusíte nic řešit.

Velikonoční brunch

Oslavte Velikonoce na jedinečném nedělním brunchi v restauraci Esprit dne 31. března 2024. Připravili si pro vás bohatý bufet plný masových a rybích specialit, sushi a sweet bar, to vše doplněné o neomezenou konzumaci vybraných nápojů. Těšit se můžete také na speciálního hosta, šéfkuchaře Davida Berana nebo na fascinující ukázku fruit carvingu. Pro děti je připraven zábavný koutek. Cena brunche je 1.390 Kč za dospělou osobu, pro děti 7–12 let za 590 Kč a pro nejmenší do 6 let zdarma. Přijďte si s námi vychutnat velikonoční atmosféru plnou skvělého jídla.

 

Všechny restaurace:

Praha 1

Velikonoce v BRICK'S Restaurant & Bar

Romantika malé strany skvěle ladí s tímto jarním menu. Přijďte si Velikonoce vychutnat.

Předkrmy

  • Italský sýr Burrata s passatou ze žlutých cherry rajčat, bazalkový olej 345 CZK
  • Sušený hovězí váleček Bresaola s emulzí z kozího sýra, čerstvé fíky 385 CZK
  • Hovězí tatarák na pečené morkové kosti, pstruhový kaviár, česnekový olej 415 CZK

Polévka 

  • Hráškový krém se smrži 235 CZK

Hlavní chody 

  • Jehněčí koleno s bramborovým pyré, glazovaná zelenina a tymiánovým jus 755 CZK
  • Filet z Mořského vlka se špenátovým pyré, jarní zelenina, pórkový beurre blanc 685 CZK

Hurá na Velikonoce

Tradiční české pokrmy ve Fat Catu sice nenajdete, ale mají pro vás něco lepšího – inovativní VELIKONOČNÍ BURGER! Překvapí vás nejen masem, ale i mixem chutí z ředkviček, fenyklu, chilli a ovčího sýra, doplněným křepelčími vajíčky v zelené strouhance. Nezapomeňte ochutnat i velikonoční pivní speciál – RASPBERRY SOUR 8° od Permonu, malinový osvěžující kyseláč, který je jako stvořený pro jarní počasí.

Velikonoční hostina

Brunch je vždycky dobrý nápad, obzvlášť na Velikonoce. Tak objevte svět The MonkeyBaru.

Jak asi slavil Velikonoce Mozart?

No přece opulentním brunchem. V restaurantu The Mozart Prague se koná v neděli 31. března 2024 od 13 do 17 hodin speciální velikonoční brunch. Menu speciálně připravené pro tuto příležitost zaujme svojí barevností, jarní svěžestí a využitím tradičních jarních velikonočních ingrediencí. Pro zábavu dětí bude v dětském koutku připravena profesionální chůva a nevynechá se ani tradiční hledání velikonočních vajíček. Živé hudební vystoupení ještě umocní sváteční atmosféru místa, které se pyšní mimořádnou atmosférou a ikonickým výhledem na Karlův most a Pražský hrad. Během celého brunchového setkání si můžete vychutnat neomezený výběr předkrmů a dezertů z bufetu, jeden vynikající servírovaný hlavní chod, stejně jako nealkoholické a alkoholické nápoje (pivo, víno, prosecco), které jsou zahrnuty v ceně.

Hlavní chody:

  • Bažantí consome | jarní zelenina | knedlíčky
  • Pošírované vejce | kuskus z květáku | halušky | omáčka z kozího sýra
  • Jehněčí plec | špenát | bylinková nádivka | hrášek | demi glase
  • Filet z lososa | parmazánová polemta | brokolice | omáčka z potočnice

Cena je 1590 Kč pro dospělé, pro děti od 5 do 10 let 750 Kč a pro děti ve věku 0-4 let je konzumace zdarma.


 

Velikonoce v restauraci Old Armoury Prague 

Velikonoce jsou jedny z největších svátků v roce. V krásném prostředí pražské Malé Strany přímo u parku Kampa na břehu Čertovky v restauraci Old Armoury Prague na pražské Kampě je oslaví svěžím Velikonočním brunchem. Velikonoční brunch se zde bude podávat ve dnech 30. - 31. března vždy od 12 do 15 hodin.


 

Velikonoční menu z Truhlářské

Co si připravila oblíbená tapas restaurace La Boca? Parádní jarní menu, kde nechybí medvědí česnek ani jehněčí kolínko. Už cítíte tu vůni?

  • Krémová polévka z medvědího česneku, brambor, křepelčí vajíčko 105,-
  • Pečené jehněčí koleno, bramborovo-kopřivové vafle, ragú z kořenové zeleniny, portského vína 495,-
  • Mrkvové tiramisu 145,-

Dobroty ze Senovážného náměstí

Oslavte Velikonoce v Brasserie the Julius s jejich speciálním brunchem a menu. Dne 31. března 2024 od 12 do 15 hodin si užijte bohatý velikonoční brunch s dětským programem za 1490 CZK pro dospělé a 600 CZK pro děti 6–12 let. Kromě brunche můžete ochutnat i vybrané velikonoční pokrmy:

Velikonoční menu 2024

  • Belgický tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou 295 Kč
  • Krémová polévka z mladého hrášku, slanina krutónky, sýr 190 Kč
  • Jehněčí koleno sous vide, pistáciové pesto, batátové pyré s karotkou, sušená cherry rajčata, mladý špenát, demi-glace 890 Kč
  • Králičí hřbet, omáčka z kořenové zeleniny, naše domácí nádivka s medvědím česnekem, lišky na másle, marinované brusinky 690 Kč
  • Mazanec opečený na másle s mascarpone a jahodovým džemem, máta, medová oplatka 160 Kč

 Přijďte si vychutnat sváteční chvíle plné výborného jídla.


 

Vstříc jarním zítřkům

Pokud chcete svátky jara oslavit s parádním výhledem, zavítejte u Pytlounů na Václaváku až úplně nahoru a navštivte Pytloun Sky Bar & Restaurant Bar, kde si také můžete vychutnat tohle lákavé menu.

 

Jaro na "Národce" 

Café Louvre každý rok oslavuje Velikonoce stylově a s velkou kreativitou. Loni si hosté mohli vychutnat lákavé pokrmy, ve kterých hrál hlavní roli medvědí česnek - od vaječné pomazánky na toustovaném pohankovém chlebu až po domácí bramborové noky s pestem z medvědího česneku. Letos na menu pomyslně převzala záštitu sama Magdalena Dobromila Rettigová. Co na menu říkáte? Vychutnat si ho můžete od 29. 3. do 1. 4. 2024.

 

Velikonoce na Talíři

Velikonoce oslaví i Restaurace Talíř na Václaváku. Prim v něm hrají králík, jehně, perlička i medvědí česnek nebo kopřivy. 

Secesní Velikonoce v centru Prahy

Na nedělní velikonoční brunch vás zve Restaurace Obecní dům. Přijďte si pochutnat do krásného prostředí. Využijte také velikonoční take away a nemusíte nic řešit.

Praha 2

Veselé Velikonoce! neboli Buona Pasqua!

Medvědí česnek, mořský ďas, jehněčí kolínko nebo banana split, takové budou Velikonoce v Ristorante Giardino.

Hovězí i jehněčí z Bílé krávy

Restaurace Bílá kráva přináší na Velikonoce výjimečné jehněčí ze své farmy v Myštěvsi. Hosté mohou ochutnat pečené jehněčí na bílém víně s špenátovou kroketou, bramborovým pyré a medvědím česnekem. Kromě jehněčího je v nabídce také výběr steaků z japonského Wagyu A5 s domácími hranolky a šalotkovou omáčkou, což zdůrazňuje závazek Bílé krávy k čerstvosti a kvalitě servírovaných pokrmů.

Velikonoce v Churchillovi

Turnovská pivnice Churchill oslaví svátek jara od 29. března do 1. dubna 2024. 

Co bude na menu?

  • Předkrm: Kuřecí galantýna z kukuřičného kuřete, višňový gel, chips z tapioky, pečivo
  • Polévka: Hráškový krém s mascarpone a krutony
  • Hlavní chody: Pečené jehněčí na česneku, červené zelí, bramborový knedlík
  • Dezert: Náš mazanec s jablečnými povidly, tvaroh, ořechový crumble, vanilková zmrzlina

Praha 3

Velikonoce na Praze 3

Hledáte báječné velikonoční menu v příjemném prostředí na Jarově? Tak už nehledejte. Osika Restaurant je totiž víc než dobrá volba. Menu si můžete objednat od 29. 3. do 1.4. a určitě doporučujeme si zarezervovat místo.

Velikonoční menu

Přijďte do SOU100 na velikonoční speciality:

  • Drůbeží paštika s jablko-cibulovou marmeládou a opečený toust na másle 125 Kč
  • Kuřecí vývar s jatýrky a srdíčky se zeleninou a pohankou 69 Kč
  • Čtvrtka kuřete s nádivkou s bylinkami a kopřivami, šťouchané brambory s jarní cibulkou 235 Kč
  • Jehněčí výpečky s listovým špenátem s česnekem a bramborovými špalíčky 275 Kč 


Velikonoce na úrovni

Stylový catering Dark Kitchen představuje svou velikonoční nabídku, která je k dispozici od 5. března 2024! Připravte se na sváteční pochoutky, které dodají vašim Velikonocům ten pravý gurmánský rozměr. Jaká je jejich nabídka?

Nechejte se hýčkat těmito svátečními specialitami od Dark Kitchen a užijte si Velikonoce s chutí a stylem. Objednávky jsou přijímány již nyní, tak neváhejte a zajistěte si své velikonoční pochoutky včas!

Praha 4

Velikonoce všech zemí Spojte se!

Velikonoční pondělí je ideální příležitostí k tomu, aby si lidé užili jarní atmosféru a pustili se do objevování nových gastronomických zážitků. Jedním z míst, které stojí za návštěvu během těchto svátků je Pivovar Spojovna, který otevírá své dveře návštěvníkům už od rána a nabízí možnost začít den výběrem z prvotřídních nápojů - ať už je to osvěžující Gin&Tonic nebo kvalitní pivo. V 11:00 Spojovna zve na speciální oběd z jejich svěží velikonoční nabídky. Hosté si mohou vybrat z řady pečlivě připravených jídel, jako je například půlka kuřátka s kopřivovou nádivkou a slaninovou omáčkou za 279 Kč, konfitované králičí stehno s krémovým špenátem a opečenými bramborami za 249 Kč, nebo selečí řízek s bramborovým salátem za 259 Kč. Vegetariáni si jistě pochutnají na kroupovém rizotu s vejcem a pestem z medvědího česneku za 219 Kč.

Bejkovy velikonoce

Pozor, velikonoční hostina u Bejka se blíží. A co se bude v oblíbených podnicích Bejk Buu Kantynabar a řeznictví a Bar-B-Q Restaurace by Bejk Buu na velikonoce menu?

Menu velikonoční prodej 27. 3. – 1. 4. 2024:

  • Krém z medvědího česneku se slaninou a krutony
  • Králičí roláda s masovou fáší, batátová kaše, velikonoční nádivka, omáčka z medvědího česneku, zelenina
  • Jehněčí kolínko na víně a kořenové zelenině, brambory mačkané se špenátem, glazovaná zelenina, vinná omáčka

Navíc si jehněčí maso i velikonoční nádivku můžete odnést s sebou. Objednávky na +420 776 750 399.

Menu by Rest

Proč by nemohl středomořský Rest oslavit Velikonoce. Mohl! A jak!

  • Krémová polévka z kopřiv, smažený žloutek, pancetta | 165,-
  • Řízek z králíka, jarní salát z pečených brambor | 385,-
  • Konfitovaná telecí plec, hrášek, nádivka, kopřivy | 425,-

Velikonoční nabídka od Havlíčků

Tuto chutnou nabídku bude restaurace U Havlíčků nabízet od 27. 3. 2024. Na Velikonoční pondělí bude restaurace zavřená. aná 

Pokud plánujete Velikonoce oslavit výjimečným gastronomickým zážitkem, Opatovské terasy nabízí právě to pravé. Avšak nezapomeňte, místa se rychle plní, proto se doporučuje rezervovat si stůl

Co vás čeká na velikonočním menu v Opatovských terasách?

  • Zelené pivo 13: Velikonoční speciál, hořkost 28 IBU,
    alkohol 5,6%
  • Šmigrustovka: Velikonoční polévka ze silného uzeného vývaru s uzeným masem, křenem, klobásou a vařenými vejci, zjemněná smetanou, sekaná jarní pažitka, čerstvé pečivo.
  • Mladý králík: Špikované králičí stehno farmářskou slanino na česneku, připravené metodou SOUS-VIDE, domácí bramborové šišky, smetanový špenát s medvědím česnekem.
  • Velikonoční kuřátko: Pečená ½ jarního baby kuřátka s naší bylinkovou nádivkou, silný kuřecí výpek, vařené brambůrky (Grenaille) ve slupce s máslem a jarní pažitkou.
  • Kachní prsa / Velikonoční kuba: Grilovaná kachní prsa z křupavou kůžičkou se silným redukovaným kachním výpekem na kroupovém rizotu s anglickou slaninkou, taženém v uzeném vývaru se smaženou cibulkou, sekanou petrželkou a pestem z medvědího česneku.
  • Mechový dort: Velikonoční mechový řez s krémem z mascarpone.

Šeberácké menu

V této velikonoční nabídce hraje prim jehněčí. Ale celé menu z dílny šéfkuchaře Tomáše stojí za to.

Polévka:

  • Jemný krém z mladého špenátu s máslovými brambůrky a opečenou parmskou šunkou 85Kč

Hlavní jídlo:

  • Pomalu pečená jehněčí kýta s velikonoční nádivkou s vlašskými ořechy a naším uzeným masem, domácí bramborový knedlík…285Kč
  • Grilované jehněčí kotletky na česneku a rozmarýnu, ragú z brambor, kořenové zeleniny a baby špenátu, koňaková omáčka 385Kč
  • Medailonky z jehněčí svíčkové, hráškové pyré s čerstvou mátou, omáčka z červeného vína 395Kč

Dezert:

  • Velikonoční jidáše 85Kč

Kdy a kde?

29. března až 1. dubna 2024, Restaurace Šeberák

Velikonoční brunch

Oslavte Velikonoce na jedinečném nedělním brunchi v restauraci Esprit dne 31. března 2024. Připravili si pro vás bohatý bufet plný masových a rybích specialit, sushi a sweet bar, to vše doplněné o neomezenou konzumaci vybraných nápojů. Těšit se můžete také na speciálního hosta, šéfkuchaře Davida Berana nebo na fascinující ukázku fruit carvingu. Pro děti je připraven zábavný koutek. Cena brunche je 1.390 Kč za dospělou osobu, pro děti 7–12 let za 590 Kč a pro nejmenší do 6 let zdarma. Přijďte si s námi vychutnat velikonoční atmosféru plnou skvělého jídla.

 

Praha 5

Menu od Kamila

Na Velikonoce má bistro Le Camille připraveno něco speciálního. Šéfkuchařka této oblíbené restaurace vytvořila pro vás unikátní jarní menu, které jistě stojí za ochutnání.

Objevte, co vám bistro Le Camille nabízí v tomto jarním menu:

Menu I, cena: 590 Kč

  • Předkrm: Drůbeží jatýrka okořeněná a opečená s červenou cibulkou, podávaná s džusem z granátového jablka a fríze salátem.
  • Hlavní chod: Lahodné jehněcí kolínko pečené na rozmarýnu, servírované se špenátovo-kopřivovou nádivkou a omáčkou z konfitovaného česneku.
  • Dezert: Kreace pistáciového tiramisu.

Menu II, cena: 460 Kč

  • Polévka: Aromatická polévka z medvědího česneku, zdobená petrželkovými krutóny.
  • Hlavní chody: Jarní kuřecí supreme, doprovázené pažitkovými brambůrky a šalotkovým demi-glace.
  • Dezert: Přepychová zmrzlina se šlehačkou od PURO gelato.

Vychutnejte si velikonoční atmosféru a nevšední chutě v bistru Le Camille. Přijďte ochutnat toto speciální jarní menu a nechte se unést kulinářskými zážitky!

Velikonoce pondělí ve znamení folkloru a vynikající večeře

Jak nejlépe zahájit oslavy jara? Přijďte si užít čtyřchodové menu do Folklore Garden,konkrétně v čase 19:30-22:00. Gastro zážitek ještě vylepší folklorní program v podání krojovaných muzikantů a tanečníků. Cena večera je 900 Kč/os. a zahrnuje:

  • 2,5h folklorní show
  • neomezenou konzumaci lokálního piva, moravského vína a nealkoholických nápojů
  • vynikající 4chodovou večeři (domácí pomazánka s chlebem, bramborová polévka s houbami, pečené kuřecí stehno s tradiční nádivkou)
  • sladkou tečkou bude mazanec se šlehačkou a káva

Doporučujeme si rezervovat místa na info@folkloregarden.cz nebo telefonu +420 724 334 340.

 

Velikonoce ve Waltrovce

Turnovská pivnice Waltrovka oslaví svátek jara od 29. března do 1. dubna 2024. Co bude na menu?

  • Předkrm: Kuřecí galantýna z kukuřičného kuřete, višňový gel, chips z tapioky, pečivo
  • Polévka: Hráškový krém s mascarpone a krutony
  • Hlavní chody: Pečené jehněčí na česneku, červené zelí, bramborový knedlík
  • Dezert: Náš mazanec s jablečnými povidly, tvaroh, ořechový crumble, vanilková zmrzlina

Praha 6

Velikonoce ze Středomoří

Tohle Velikonoční menu si můžete objednat od pátku (29/3) do pondělka (1/4) ve středomořské restauraci na Praze 6 Festina Lente.

Velikonoční menu 

  • Koprový krém, vejce, slaninový chips
  • Pečené kachní foie gras, salát ze zeleného jablka a pekanových ořechů, brusinkový džem, domácí bake rolls
  • Grilovaný zelený chřest, uzený losos, pošírované vejce, holandská omáčka
  • Pomalu pečené jehněčí, bramborové pyré s listovým špenátem, konfitovaný česnek
  • Kachní prso sous-vide, glazovaná barevná mrkev, hráškové pyré, demi glace
  • Velikonoční čokoládový mousse

Italské Velikonoce

Ristorante Fabiano si připravilo speciální menu, které bude podávat od 22. března 2024 od 17 hodin.

  • Pizza Alla carbonara guanciale Pizza se smetanou, mozzarellou, vejci, parmazánem a guanciale 255,-
  • Risotto Pinot Grigio Rissoto s s hruškovým krémem a kachní rolkou s klobásou salsiccia 265,-
  • Telecí ossobuco s kořenovou zeleninou, červeným vínem a bramborovou kaší se zeleným křenem 285,-
  • Speciální drink Pistáciové latte 99,- Hugo Spritz 149,- 

Velikonoční menu na Kotlářce

Pokud se budete na Velikonoční svátky vyskytovat na Praze 6, určitě se zastavte v Restauraci na Kotlářce. Menu je víc než lákavé.

  • Hráškový krém se zastřeným vejcem a sýrovými krutony 
  • Králičí hřbet balený ve slanině podávaný s bramborovými noky s máslovou omáčkou s medvědím česnekem
  • Kukuřičné kuřátko marinované v čerstvých kopřivách s mačkaným bramborem s medvědím česnekem
  • Knedlíky z tvarohového těsta plněný jahodou s máslem, cukrem a mátovou zakysanou smetanou 

Praha 7

Mama slaví Velikonoce

Hody, hody, doprovody, dejte menu malovaný! Od čtvrtka do neděle má pro vás Mama Shelter speciální velikonoční nadílku! Co na vás čeká?

  • Krém z medvědího česneku s měkkým velikonočním vejcem
  • Loupané jehněčí lýtko s omáčkou z červeného vína a bylinkovou nádivkou
  • Králičí hřbet pečený ve špeku, omáčka z lanýže, mladý špenát a soufflé z kozího sýra
  • Mechový cupcake s višňovou omáčkou

31. března 2024 se navíc můžete těšit na speciální velikonoční brunch. Nebude chybět dětské kino, malování na obličej nebo soutěž ve hledání velikonočních vajíček! 

Praha 8

Jedinečné velikonoční chutě

Na Velikonoce si pro vás v italské trattorii A posto připravili speciální velikonoční menu plné úžasných surovin, barev a jedinečných chutí. 

Tohle velikonoční menu se bude podávat od 29. března do 1. dubna 2024. Ochutnat můžete všechny následující pokrmy:

  • Bramborové velouté, medvědí česnek, vejce 62 °C 125 Kč
  • Kuřecí paštika na domácí briošce, pikantní pomerančová marmeláda 165 Kč
  • Králičí ravioli, omáčka cacciatore, kadeřávek 355 Kč
  • Jehněčí hřbet v pistáciích, kroketa, brokolice, mrkvový krém, demi-glace s gorgonzolou 485 Kč
  • Pistáciový dort 145 Kč

Vzhledem k vytíženosti této restaurace vám doporučujeme předem rezervovat stůl.

Zelené pivo a jiné dobroty

Nicméně zelené pivo není vše, co si restaurace Admira připravila. Menu již brzy.

Pivo a Pomlázka

Co byste řekli nejen na zelené pivo ale také zelený Spritz v Beercheckpointu LETŇANY. Anebo se zastavte na akci pivo a pomlázka.

Zelené pivo na osmičce do třetice

Zavítejte do Pizzerie Carllino, už je na čepu a na zdraví!

Oslavte Velikonoce defacto na zámku

Restaurace Castle Residence si pro vás připravila krásné jarní menu. Začnete lahodnou špenátovou polévkou, pak se zakousnete do šťavnatého pečeného baby kuřátka s nádivkou, baby karotkou a pažitkovými bramborami a na závěr si osladíte Velikonoce krémovým cheesecakem. Cena za menu je 490 Kč. A neváhejte, kdo zaváhá, neslaví Velikonoce. Menu si můžete vychutnat už od 28.3., rádi vám ho připraví i s sebou. A když bude pěkně, bude i terasa. 

Praha 9

Menu i pivní speciál na Bobovce

Přichází Velikonoce a s nimi i příležitost ochutnat něco mimořádného. Bistro Bobovka si připravilo speciální velikonoční menu a navíc si budete moct vychutnat Velikonoční Speciál – pivo vařené s láskou a péčí, které si zachovává vysokou kvalitu díky tradičním metodám pivovarnictví. Pivovar Bakalář uvádí na trh pivo, za jehož vznikem stojí ženy. Inspirací pro tuto limitovanou edici byly vídeňské typy piv, které osloví každého milovníka bakalářských piv. 

 

Velikonoce v Restauraci Chateau Ctěnice 

Přijďte oslavit jaro zámeckým velikonočním menu, které pro vás sestavil šéfkuchař Denis Wágner. Speciální menu se podává pouze od 29. března do 1. dubna 2024. Anebo se posledního března stavte na velikonoční brunch.

Oslavte svátky jara v areálu Panského Dvora Počernicích 

Oslavy mají v Počernicích rádi a vždy si připraví parádní sezónní menu. Ať už si vyberete Pizza & pasta restaurant Al Mulino, Počernický pivovar nebo restauraci Léta Páně, nešlápnete vedle. Jednotlivá velikonoční meníčka si vychutnáte od 28. 3. do 1. 4. 2024.

Velikonoční dvůr

Velikonoce se blíží a s tím i čertouské velikonoční menu. Přijďte si užít svěží jarní chutě do tradiční restaurace Čertousy.

Praha 10

Velikonoce ve Vršovicích

Turnovská pivnice Vršovice oslaví svátek jara od 29. března do 1. dubna 2024. 

Co bude na menu?

  • Předkrm: Kuřecí galantýna z kukuřičného kuřete, višňový gel, chips z tapioky, pečivo
  • Polévka: Hráškový krém s mascarpone a krutony
  • Hlavní chody: Pečené jehněčí na česneku, červené zelí, bramborový knedlík
  • Dezert: Náš mazanec s jablečnými povidly, tvaroh, ořechový crumble, vanilková zmrzlina

Mimopražské podniky

Velikonoce ve Zbirohu

Hody hody doprovody, nevěříme na náhody. Ale kdybyste se náhodou objevili na Velikonoce ve Zbirohu, zastavte se Na Radnici.

  • Hráškový krém s bramborovým pyré, vařeným vejcem, sýrovými krutony a mléčnou pěnou 
  • Kuřecí prsíčko marinované v citronu s bramborovými noky s máslovou omáčkou a medvědím česnekem 
  • Králičí hřbet v anglické slanině s italským rizotem s hráškem, císařskými lusky a ředkvičkou 

Dolní Břežany jsou na Velikonoce připraveny

Udělejte si výlet a navštivte Olivův pivovar. Velikonoční menu se bude podávat 29.3. až 1.4. a vypadá skvěle.

Předkrm: Konfitované králičí ledvinky a jatýrka na grilu s topinkou, krémem a klíčky 185,-

Polévka: Polévka z mladého hrášku a máty 129,-

Hlavní chody

  1. Králík na smetaně se šunkovými knedlíčky a brusinkami 389,-
  2. Glazované jehněčí kolínko, smetanový špenát, pečené bramborové škubánky 389,-

Dezert: Pistáciový cheesecake s karamelovým přelivem 139,-

Menu i brunch 

V Areálu Botanika v Horním Bezděkově můžete klidně strávit celé velikonoce. Zpříjemní vám je lahodné velikonoční menu i nedělní brunch. Která nabídka se vám líbí víc?

Degustace na severu

Udělejte si výlet do Liberce a navštivte Restauraci Zlatý kohout a určitě nebudete litovat. V degustačním menu najdete králičí paštiku nebo třeba jehněčí plec.

 


 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také