Co se děje
Článek

#tourvydejniokna 8 - odtáhli nám káru, ochutnaly jsme Indii a dojaly se k slzám

Když jsme koncem jara #tourvydejniokna měnily na #tourgastro, netušily jsme, že do #tourvydejniokna naskočíme zpět a na tak dlouhou dobu. Ale co už, jsme holky šikovný a proč si to neužít, že ano. Když nám to tak pěkně jde. 

Pojďte společně s námi po stopách pražských podniků. Dnes vás zavedeme do Castele Restaurantu, Bistra Nekázanka 11, ke Třem Prasátkům a do Rangoli

Už při psaní názvů podniků mi naskakují včerejší zážitky, vůně, chutě, emoce a.

#Castle Residence  #Rangoli #U tří prasátek  #Bistro Nekázanka 11

A víte co, jdeme na to

8 #tourvydejniokna jsme jely v sestavě Romana (foto), Lucka (dobro), Radka (huba hubatá) a zahájily jsme ji v pravé poledne v Castle Restaurantu v Praze 8. Světe div se, Lucka přišla včas. Nevídané. 

Mezi dveřmi nás vítá usměvavý majitel Robert, ale dnes se usmívá a těká očima o trochu více. „Hmm, co je?" Říkám si v duchu. No co, zeptám se, že jo. 

‚‚Co je?" ‚‚No, kdybyste sem vtrhla s chlapem, tak to pochopim, ale takhle?" Mírně znejistím a v tom mi to došlo, mně se zase, ZASE rozeply knoflíky u košile. U košile, která stála jako těžký zlatý prsten, značková, krásná, všechno, ale prostě ty knoflíky si dělají co chtějí. ‚‚Ehm, tak to bychom měli úvod a přejdeme asi raději k tomu, proč jsme tady," říkám s rudými tvářemi.

„Rády bychom něco ochutnaly, jestli můžeme.“ „Tak to je samozřejmost. Víte co, nechám vám připravit všechno.“ Jak řekl, tak bylo. Za chvíli nám přistál 4 menu boxy s jídly z denní nabídky, které zde podávají od pondělí do pátku. 

Řízečky, penne, kaťák, holandský řízek. Tipnete si, o jaké jídlo se strhla největší tahanice? Mix řízečků. Vyhrála Lucka a jestli sledujete naše stories, tak jste zápas mohli vidět. 

Při hodování jsme s Robertem probrali, jak se těšíme na léto, na jeho zahradu a mejdany, které se v této lokalitě, kde byste restauaci nečekali, dělají s plnou parádou. Než bude léto, zavítejte do Castel Residence na/pro oběd. Pochutnáte si. 

Jsme na odchodu a Robert říká: ‚‚Počkejte mi 2 minutky." 

Za chvíli se objeví mezi dveřmi s pugétem květin a lahví skvělého sektu. ‚‚Něco jsem se dočetl." Raáádka má 40. narozeniny. Uaaa, tak to jsem nečekala, dnes se červenám podruhé a lesknou se mi oči dojetím. No nesmějte se, i my holky hubatý se umíme dojímat. Děkuju, Roberte. 

‚‚Žádný otvírání lahve nebude, musíme ještě makat holky. ‚‚Jo, jo, vždyť my víme." To jejich jo, jo zní teda dost poklesle, no však víte jak. Ony totiž ale netuší, že jedeme do Bistro Nekázanka 11, kde kuchyni vládne jedinečný šéfkuchař Václav. Jídlo objednáváme už po cestě v jejich e-shopu. 

#Castle Residence  #Rangoli #U tří prasátek  #Bistro Nekázanka 11

Jaká náhoda, zaparkujeme v ulici hned u bistra. Super, na to, že jsme v centru Prahy. Nakráčíme k výdejnímu oknu, tedy spíše dveřím, že uděláme pár fotek, než bude jídlo hotové, ale mejlka. Václav i s taškou plnou radostí už nás vyhlíží. 

I tady podávají polední nabídku od pondělí do pátku, každý den jinou a každý den skvělou. My máme v tašce kachní roládu, zelí a Vaškovy noky, vdolky a salát Nicoise. 

‚‚Vašku, na co byste hosty do výdejních oknodveří pozval?"

‚‚Rád bych vás pozval za dobrým jídlem. Kvalitu surovin i postupy přípravy držíme i v této době, nedobě. Důležité pro nás je používání ECO obalů, které po sobě nezanechají v přírodě žádnou stopu. A do třetice stojí za povšimnutí náš delishop, kde prodáváme čerstvý u nás upečený chléb, vybraná vína, pivo z minipivovaru nebo třeba kávu pro dobrý den. "

Tašku plnou radostí bereme s sebou a loučíme se s přáním brzkého otevření tohoto nádherného bistra. 

‚‚Hele Lucko, pojeď s námi, auto si tu nech, já tě sem pak hodim. Jedeme teď ke Třem prasátkům, tak ať zbytečně nejedeme dvouma autama." ‚‚Tak jo."

Jedeme a najednou ze zadu slyším: ‚‚Ty krá.., to je dobrý, ježiš mňam, to maso se úplně rozpadá" ‚‚Lucko, ty tam žereš?" a zepředu se ozve ‚‚Ty květiny jsou jedlý taky?" No tak je tohle normální? Ještě ani nemineme Bistro Nekázanka 11 a už jsou zabořený v krabičkách. 

#Castle Residence #Rangoli #U tří prasátek  #Bistro Nekázanka 11

U tří prasátek nemůžeme jinak, než si nechat načepovat plzeňský, i když do petky. Uaaah, my se tak těšíme až se k nim posadíme a škopeček až dva, no dobře tři, si vypijeme. Vidíte ten úsměv? Těšení na sodovku takovej nevykouzlí. 

Restaurace U Tří prasátek je vyhlášená českou kuchyní, v polední nabídce tak najdete pečenou kachnu, svíčkovou, výpečky no, prostě samé dobroty. Ale nezapomněli ani na to, že je únor a spousty z nás, včetně mě, držíme tu, no tuuuu, dietůůůů. 

Nakoukly jsme dovnitř, jen tak, jak se může, přes okno a otevřené dveře, a vypadá to, že se máte na co těšit. Čas zavření zde využívají k vylepšení interiéru. Tohle vždycky ráda vidím. Lepší, než brečet nad rozlitým mlékem. 

Tak hurá pro druhé auto do Nekázanky a frčíme do Rangoli.

‚‚Radko, no Radko, ty vol.., to auto tady neni." ‚‚No, není, volej 156." ‚‚Nevim espézetku." ‚‚Tak si ji VYMYSLI, volej."

Jak myslíte, že to dopadlo? Skvěle, jsme o 2.200 Kč lehčí. ‚‚Holky, nedá se svítit, musíme zítra makat o to víc, aby se nám to vrátilo." ‚‚Jo, jo, my víme." To už jsem dnes slyšela. 

Z toho leknutí Lucka na zadním sedadle nechala kachní roládičku z Nekázanky, kterou chtěla pro děti na doma, tak si ji daly moje děti.  A měly tááákovýhle boule za ušima. 

Rangoli otvírej dveře, řítíme se a nemůžeme se dočkat těch vůní, barev a chutí.

Nevěřila bych, jak moc může být indická kuchyně zajímavá. Vždy jsem měla trošku obavy, že nebudu vědět, co si objednávám, zda to nebude moc kořeněné nebo nebudu rozumět a vyseknu si ostudu. 

Zmýlila jsem se. Přivítal nás usměvavý pan Sushil, který mluví dobře česky. Toho jsem využila a položila mu pár otázek. 

‚‚Proč bych k vám jako host měla zavítat?"

‚‚Indická kuchyně je nejen lahodná, ale je i lék. Naše koření působí jako přírodní antibiotikum. Mnoho lidí však neví, že sílu koření i pálivost mohou ovlivnit. Stačí nám při objednání nahlásit, co máte či nemáte rádi. Že vám nechutná pálivé a podobně. Podle toho vám jídlo připravíme."

‚‚No počkejte, to byste museli každou porci připravovat zvlášť, až po objednání."

‚‚Ano, tak to je. Všechna jídla, která si u nás objednáte, ať už telefonicky, nebo na eshopu, připravujeme až po obdržení objednávky. Máte tak zaručenou 100% čerstvost."

‚‚Jak dlouho provozujete tuto restauraci?"

‚‚2 roky, dříve tu byla restaurace U žíznivého jelena. "

‚‚Chystáte nějakou novinku?"

Před nedávnem jsme otevřeli druhou restauraci Rangoli v Kunraticích.  Tamní prostor nám dovolí se trošku vyřádit, rádi bychom tam přenesli kus Indie v podobě Indické vesnice. Ale to předbíhám, to nám bude ještě trvat. 

Musím říct, že jsem se cítila v Rangoli velmi, velmi dobře. Jsou zde pohostinní a snaží se hostům vyjít vstříc. Otevřené mají výdejní okénko od 11:00 do 22:00 každý den. A pokud slavíte Valentýna, připravili pro vás speciální menu s lahví vína zdarma. 

#Castle Residence  #Rangoli #U tří prasátek  #Bistro Nekázanka 11

Vaše Radka, šéfredaktorka

 

 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také