Nebo můžete zkusit
Co se děje
Článek

#tourvydejniokna 5 - nejkrásnější výhled v Praze

Pátá #tourvydejniokna se nesla ve znamení craftového piva, asijské kuchyně a již tradičně jsme ochutnaly nejden hamburger. To ale není vše, zažily jsme nejkrásnější výhled v Praze, ochutnaly bramborák a objevily malebnou zahrádku, kterou si určitě oblíbí profesionální fotografové. Pojďte putovat s námi, podnik po podniku.

Do emailu jsem rozeslala zprávu: ‚‚V 11:00 máme sraz na střeše Kotvy v Restauraci Sluneční terasa T- ANKER. I přes to, že musíte do této restaurace vyjet výtahem, sešly jsme všechny a v čas. Lucka (dobro) sice pár minut po 11:00, ale to je u ní včas. 

Sluníčko nám přálo opravdu hodně, naskytl se nám tak opravdu překrásný výhled na celou Prahu. Romana (foto) nelenila, zatímco my jsme si objednávaly, fotila jak zběsilá. 

Na naší objednávku se můžete podívat ve videu z živého vysílání zde.

Ano, pochopili jste správně, den jsme začaly hambáčem a pivem. To jsme celé my, my už asi jiné nebudeme. Pokud plánujete posezení na terase ve společnosti skvělých piv z malých pivovarů a dobrého jídla (myslím, jako hranolky z brambor smažené na sádle, tatarák bez zbytečných příkras), zajděte sem. A víte co, budu ráda, když mi napíšete, jak se vám tu líbilo.

V Hostinci U dvou slunců v Nerudově ulici nás přivítal pan majitel a byl tak zlatý, že nám ukázal i velký poklad tohoto podniku. Malebnou zahrádku ve vnitrobloku, kterou aktuálně dokončuje, aby ji mohl otevřít i pro vás, hosty. Tam je vám to tak krásné, jak v jiném světě. Dýchne tu na vás klid, pohoda, romantika a ve společnosti čepované plzně zapomenete na to, jak plyne čas. 

 

Hostines U dvou slunců

Romana má dnes na focení fakt štěstí. Potkáváme samá zajímavá místa, a tak se karta foťáku nebezpečně plní. 

‚‚Neboj, mám ještě jednu."

‚‚Nechci vám radit holky, ale dejte si bramborák." říká Pavel. (provozovatel podniku)

‚‚Inu, když to říkáš."

příprava bramoráku v Hostinci U dvou slunců

Jakože, cože? Bramborák a vystřelí mě na slunce? (Asi jo, když jsme U dvou slunců, že ano.) To jsou samé kostky ve skluzu a nakonec obyčejný bramborák. Nadchnul mě tak, že jsem o víkendu pěkně doma nastrouhala 2 kg brambor. Jenže, ať jsem se snažila sebevíc, takový tedy nebyl. Pane kuchaři, klobouček.

‚‚Víte, že jsme za celou dobu trvání #tourvydejniokna byly jen v jednom asijském podniku?" Stěžuje si Romana, milovnice asijské kuchyně.

Jenže má recht ta holka, přitom jich je v Praze hned několik, co stojí za návštěvu. 

Ve stejný okamžik jsme s Luckou řekly: ‚‚Co zajet do Tamarindtree?" Už jsme o tomto podniku v redakci několikrát zaslechli, na festivalu je potkali a ještě jsme u nich nebyli? Tak to by nešlo!

Plán zní jasně, z Nerudovky hurá do Vyšehradské ulice. Jak to tam chodí a co jsme si objednaly, uvidíte na videu z živého vstupu. Radko, ty nevíš, že se na začátku videa neříká slovo tak? 

Strašně, strašně, strašně moc bych vám ráda poslala tu lahodnou vůni a chuť polévky, kterou jsme si daly. Asijská kuchyně je mimo jiné hodně o netradičních bylinkách, jako jsou koriandr, citrónová tráva, kefírové listy, které při správném použití tvoří naprostou symfonii chutí. 

Chtěly jsme vyzpovídat kuchaře Tamarindtree, protože víme, že toho v kuchařském oboru už má poměrně dost za sebou, ale bohužel, nebo vlastně bohudík, nemohl se z kuchyně utrhnout. Byla fronta na jeho delikatesy. Rozhovor vám rádi přineseme někdy příště na našich stránkách. 

PERMANENT BEER FEST je skoro celoroční největší pivní zahrádka v Praze v Kolbence. Záměrně jsme si tento podnik nechaly až na konec dne, protože tady mají velmi zajímavou nabídku craftových piv, která ne všude ochutnáte. 

Samozřejmě jsem jako první šla prozkoumat, jak skladují pivo, na sklep to tady teda moc nevypadá. Zachlazený box v jednom z kontejnerů je velmi milé překvapení. Pro pivo, současně s pravidelnou sanitací, lepšího prostředí, v rámci možností, není.

Když dobré pivo, něco za zoubek by to chtělo. Aby to nevypadalo, že se celý den jen cpeme, v každém podniku si dáváme vždy jen jednu porci děleno 3. A že neuhodnete, co jsme si daly tady?

Správně! Hamburger. Dělám si soukromý žebříček těch nej a tento se šplhá hodně nahoru. Příprava probíhá přímo před vámi a paní grilmajstryně Dragica se s přípravou doslova mazlí. Ale když k ní přijdeme s foťákem, křičí: ‚‚Mě nefoťte, mě nééé, jen maso si vyfoťte." Máme to ale těžkou práci. 

 

Musim říct, že mě moc těší váž zájem o naše reportáže a děkuji vám za něj. 

Brzo na čtenou.

Vaše Radka, šéfredaktorka

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také