Co se děje
Článek

Pražské gastronomické akce v týdnu 27.1. až 2.2.

Leden se nám přesouvá k únoru a pražské podniky jsou v plném proudu. Připravují pro vás řadu gastronomických akcí, od zabijačky, přes japonský ramen až třeba po ochutnávky vín.

Pondělí s vinaři

Někdo pondělí rád nemá, jinému přináší nové zážitky jako třeba ten v Autentistovi nazvaný Cantina Giardino - Party s vinaři . Nejedná se o řízenou degustaci, přesto budou přítomni dva zapálení vinaři Antonio a Daniela Di Gruttola, kteří se snaží zachránit vinice v oblasti Irpinia. Odpoví na všechny vaše otázky, které týkající se 10 podávaných vzorků a určitě i na ty, které se jich týkat nebudou. Stůl na nevšední akci je si třeba rezervovat. Již v pondělí 27.1. od 19 hod.

Gastro a udržitelné hospodářství

6 chodů, oslava lokálních surovin, speciality jako šneci s bramborovým kompotem, sumci s topinamburem, přeštík v cideru. K tomu různá domácí piva, vína, cidery i ochucené vody. Večeři vám připraví účastníci gastronomického sympozia Počátky, podtext večera bude oslava jejich řemesla, udržitelného hospodářství a vynalézavosti. Za 1990 Kč na osobu si můžete tuto akci vychutnat v restauraci Eska.

Místo je třeba si rezervovat a změna menu kvůli alergiím nebo rostlinné stravě bohužel není možná. Akce se koná v úterý 28.1. a je třeba přijít přesně na čas, neb jednotlivé chody se budou všem hostům servírovat současně.

Pro milovníky sladkého

Ve středu 29.1. můžete vyrazit na GULE ve Dvou kohoutech na čerstvé tvarohové minikoblížky s různými topingy. A jako vzpomínku na dětství přidávají i své speciální GULE se šodó. Jedná se o Pop-up GULE Food Truck společnosti pomáhající pracovat lidem se zdravotním postižením a jejich zapojením do společnosti.

Zdravá mikrobiota

Přednášky Základy kvašení a Výživa mikrobioty ve čtvrtek 30.1. v Respekt Coffee vám ve dvou blocích vysvětlí nejprve, jak se správně starat o naši střevní mikroflóru, a pak také úplné základy domácího fermentace. Abyste byli zdraví, a i se dobře najedli. Navíc budou na místě i ochutnávky, takže víte, čeho se budete moci doma pokusit dosáhnout. Cena je 200 Kč a registrace na akci není nutná.

Zabijačkové hody i farmářské trhy

Na tradiční zabijačkové hody láká restaurace Na Slamníku ve dnech 1. i 2. února. A bude k nim hrát i harmonika.

Pokud už jste na zabijačce byli, nebo vás naopak neláká, můžete navštívit farmářské trhy na Náplavce? Konají se každou sobotu od 8 do 14 hod, a pokud nemáte na sobotu ještě program, proč nedoplnit zásoby do spíže od farmářů?

Poslední dobou začíná být oblíbená móda pop-up stánků, které nabízí speciality na místech, kde se třeba taková jídla nevaří vůbec. A právě do této kategorie spadá akce Po pUPík v TamarindTree a přinese profi ramen až z Brna. Ramen je tradiční speciální japonská polévka, která se podává jako hlavní jídlo. Jestli ho chcete konečně vyzkoušet, tak můžete v neděli 2.2. od 12 hod, mělo by být k dispozici 400 porcí a cena jedné je 222 Kč.

Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také