Co se děje
Článek

Pražské gastronomické akce v týdnu 10. až 16. 2.

Máme tu půlku února, počasí je velmi proměnlivé, ale naši chuť na dobré jídlo tím rozhodně neohrozí. Přinášíme vám pravidelnou porci nápadů, kam vyrazit na pražské gastro akce.

Degustace šampaňského, vín a rumů

Gurmánské pondělí 10. 2. můžete začít třeba degustací Champagne Blanc de Noirs v Autentistovi. 8 vzorků této původní šampaňské odrůdy s odborným výkladem za 1290 Kč. Kapacita je 25 účastníků, jedná se o první seminář ze série o různých odrůdách šampaňského.

V úterý 11. 2. mohou milovníci vín zavítat do Alifea, kde se budou degustovat moky z oblasti Gran Cru Rangen v Alsasku. Jedná se o oblasti speciálně označené jako nejlepší pro pěstování vína. Vy tak ochutnáte Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer a na závěr sladkou tečku Vendanges Tardives a Selection de Grains Nobles, mnohé z nich v různých ročnících. Cena za tuto ochutnávku je 1200 Kč za osobu.

Příznivci destilátů z cukrové třtiny naopak mohou ocenit degustaci Appleton Estate 30 yo a dalších speciálních rumů ve Špejli. Bude se povídat o historii, výrobě i mýtech kolujících okolo rumů. Cena za degustaci je 1190 Kč.

Ve čtvrtek 13. 2. pivaře čeká Libertas tap takeover v T-ankeru. Jedná se o nový pivovar z Úval. Sládci z Libertas představí všech svých 9 druhů piva (od 11° po 16°) a vy se budete moci zeptat na cokoliv co vás ohledně vaření piva zajímá.

Oslaďte si život

A s cukrem jako takovým se rozhodně můžete přímo rozmazlit na trhu Sladký život v Andělu o den později, ve středu 12. února. Připraveno bude na 30 stánků s cukrovinkami od českých frgálů, kremrolí a indiánků, přes britské cookies, americké donuts, čokolády, makronky, belgické pralinky a mnohem více. K tomu se samozřejmě bude hodit i káva od nejlepších pražíren, případně třeba námořnický grog, punč nebo klidně horké kakao či čokoláda.

Samozřejmě cukrovinkám nemusíte až tak moc fandit, ale něco sladšího tekutého byste si přeci jen dali, proto vás možná naláká degustace v Karlíně s názvem Fantastická Cuvée. Cuvée jsou vína smíchaná z několika odrůd tak, aby výsledek byl zcela specifický a ojedinělý, stejně jako u blended destilátů. 8 vzorků těchto vín vás zcela jistě přesvědčí, že je to dobrý nápad. Vstupné je 650 Kč (v ceně je i 100 Kč sleva na nákup ochutnávaných vín).

Oslavte sv. Valentýn

Pátek 14.2. je prý svátkem zamilovaných, takže mnoho podniků přichází s nějakou formou menu, aby vám dopřáli tu správnou romantickou atmosféru. Níže je jen malý výběr.

Svatovalentýnská večeře ve Villa Richter láká na romantiku a 4chodové menu za 1 390 Kč (s vinným párování za 1 790 Kč). Předkrm je hovězí tartat, následuje polévka z červených paprik, hlavní chod tmavá treska s ragú z červené quinoy nebo hovězí svíčková ve slanině Lardo, dezert mousse z růží.

Cotto Crudo má tento večer Saint Valentine’s menu. 6chodové menu za 2 250 Kč (vinné párování navíc 1 750 Kč). Téma jednotlivých pokrmů budou ústřice, losos, holoubě, raviolo, kachna, růže.

Coma'r FoodBar bude mít svatovalentýnský večer s romantickou živou jazzovou hudbou. Menu zde bude připravovat šéfkuchař s michelinským doporučením. Pro pár vyjde 3chodové menu na 1 199 Kč, 4chodové na 1 399 Kč a 5chodové na 1 599 Kč.

Láska (k jídlu a pití tentokrát) vás také čeká ve Veltlínu. Netradiční formou snack baru postaveném na českých chutích s asijskými prvky budete mít za 1 400 Kč 6chodovou večeři. Zážitek to prý bude až punkový.

Víkendové akce

A tímto se dostáváme k víkendu, kde nás čekají zabijačky a vepřové hody. První je v Restauraci speciál, druhá je Malostranská zabijačka II v St. Martin. Nebo si prostě můžete zajít na vepřové hody do Kuchyně.

A v neděli 16. 2. po tom všem slavením si člověk může přispat třeba díky hollywoodskému brunchi, který pořádá Francouzská restaurace Art Nouveau. Za 1 350 Kč máte neomezenou konzumaci oblíbených jídel hollywoodských hvězd, pokrmů podávaných na předávání filmových Oscarů, nealkoholických nápojů a welcome drink. Brunch začíná od 11:30 ve velkém stylu.

A tento týden můžete zakončit večeří s pivním párováním ve Dvou kohoutech s Krystal Bistrem. 8 chodů, každý se specificky vhodným pivem jen za 2 200 Kč. Vychutnávání do posledního okamžiku.

Přejeme, ať si i druhý únorový týden užijete ve znamení pozitivních gastronomických zážitků a poznávání nových chutí.

Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také