Co se děje
Článek

Pražské gastronomické akce 9. až 16. 3.

Nestihli jste na počátku března žádný pořádný gastronomický zážitek? Nezoufejte, Praha přináší řadu gastroakcí i v druhém březnovém týdnu. Udělejte si tedy čas a zažijte něco nového.

Středa 11. 3.

K ochutnávce kuchyně z balkánských zemí vás zve akce s názvem Zažij Balkán. Ochutnat budete moci například typickou plejskavici, fazolovou polévku, ale i rybí speciality a v neposlední řadě bude v nabídce ochutnávka vína. Akce je zdarma a součástí je i doprovodný program.

Čtvrtek 12. 3.

Pokud si stále nevíte rady s řádnou etiketou u stolu, můžete se zúčastnit kurzu na tuto tématiku. Kurz se koná v Carlo IV Restaurant na Senovážném náměstí. Součástí je zážitkové menu o čtyřech chodech. Vyžadován je formální dresscode a vstupné činí 2 900 Kč, přičemž délka trvání je 3 hodiny.

Pátek 13. 3.

Máte-li chuť spíše na degustaci vín, je pro vás ideální akcí Mezinárodní den ryzlinku, který se koná v Botanické zahradě. Ochutnat budete moci dokonce vína z archivních ročníků, která již nenajdete v prodeji. Za 4 degustační vzorky zaplatíte 100 Kč.

Sobota 14. 3.

Jako každou sobotu se na Řezáčově náměstí koná malý farmářský trh. Nakoupit si zde můžete nepřeberné množství ovoce a zeleniny, ale také bylinek, koření, hub, medu a dalších domácích surovin. Typickým znakem této akce je to, že podporuje bezobalový prodej, to znamená, že zde nenajdete mikrotenové sáčky a jiné jednorázové obaly, přinést si však můžete vlastní tašky, či „síťovky“, případně vám mohou být zapůjčeny proutěné košíky.

Holdujete ginu a máte dojem, že tomuto pití není věnována dostatečná pozornost? Tím pádem je pro vás 5. ročník Ginfestu tím pravým ořechovým. Nabídka bude bohatá na giny a toniky z celého světa, a kromě degustací se můžete i něco zajímavého dozvědět na vzdělávacích seminářích, které jsou součástí akce. Akce se koná v budově bývalé Vinohradské tržnice (Vinohradský pavilon).

Sobota je akcemi opravdu nabitá a jestliže si chcete jen zajít na oběd, možností může být Malostranský burger festival, který se koná v restauraci St. Martin od 11 hodin. Připravovat se bude nepřeberné množství chutí a milovníci masa si zde rozhodně přijdou na své.

Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také