Nebo můžete zkusit
Co se děje
Článek

Pražské gastroakce 24. února až 1. března

Poslední únorový týden se nese ve znamení kulinářských hodů. Užijte si gurmánský přestupný rok s našimi tipy.

Úterý 25. 2.

Máte rádi tradice? Břevnovský masopust láká na veselý průvod masek s kejklíři a doprovodným programem. Průvod bude směřovat do Břevnovského kláštera, kde bude živá hudba i občerstvení jako třeba jitrničky, jelita, tlačenka, polévka, guláš, prejty či bramborové placky a spirálky a pivo poteče proudem.

Sousedský Pivovar Bašta pořádá masopustní úterý, v jehož rámci je nejen pivo, koláče a dobroty z udírny od jejich řezníků, ale i hudba tanec, a masky. Rezervace nutná.

Jestli na tradice moc nedáte, tak můžete rozvířít chutě na svém jazyku díky vínu Cupano, Rosso di Montalcino v Alifea. Degustace specifických vín od ročníků 2005 až 2016, vychází na 1 700 Kč na osobu.

Degustační vinnou alternativou je Gruzie – kolébka vína. Země s historií. Rodilá Gruzínka vás provede jedinečným ochutnáváním gruzínských vín i tradičních specialit spolu s komentovanou projekci o Gruzii. Dozvíte se také něco o speciální výrobě vína v hliněných nádobách Kvevri. To vše v Brut. - Wines & Oysters za 700 Kč.

Středa 26. 2.

Můžete zavítat na degustaci japonských dobrot Japonské vaření připravenou Američanem, který v Japonsku 25 let žil. Za příspěvek na suroviny 200 Kč vás bude čekat Daikon Fukumeni, Simmered Daikon, vařený Daikon Makizushi, Maki Sushi a další a navíc i čajový obřad. Ale pozor, kapacita je pouhých 12 osob.

Jinou pochoutkou jsou zase Fruits de mer - plody moře. Na břehu Rhôny - bistro Dejvice pořádá každou poslední středu v měsíci ochutnávku irských, francouzských a holandských ústřic. Nabízí i krevety, šneky či mořské korýše.

Čtvrtek 27. 2.

Vzdělávání v oblasti střevní mikroflóry a její výživy nabízí Základy kvašení a výživa mikrobioty. Nejdřív se dozvíte, co a jak, a pak se naučíte základy domácího kvašení a ochutnáte několik zásadních pokrmů. Cena 200 Kč.

Rozšířit své vědomosti v oblasti whisky Chivas Regal a blendování nabízí The Blend v The Emblem hotelu. Za 800 Kč ochutnáte 8 superprémiových whisky a navíc si domů přinesete vlastnoručně vyrobený unikátní blend.

Znáte čínské dim sum knedlíčky? Ne? Tak je můžete poznat v TamarindTree na DIM SUM night. A to včetně bezlepkových vepřových s shitake, speciality v podobě bůčkového nebíčka, kynutých knedlíčků bao, kachních spring rolls s domácí sweet chilli a dalších zajímavostí.

Opravdu silným vzdělávacím potenciálem se pyšní Prague Wine Sympozium. Kromě degustací vín vás čekají i přednášky a semináře, prostě zjistíte toho tolik o vínu, kolik jen snesete. A to vše na francouzském velvyslanectví.

Sobota 29. 2.

V sobotu bude probíhat celosvětová akce „Otevři TU láhev” (tu, kterou si šetříte na zvláštní příležitosti). Ve vinotéce Botanické zahrady budete moci ochutnat speciální i již nevyráběná vína z jejich archivu. 8 vzorků za 450 Kč.

Večer také bude probíhat Gyoza night v Cafe Koliba. Gyoza jsou japonské knedlíčky plněné různými ingrediencemi (mleté vepřové maso, zelenina, česnek) a jsou odvozené od čínských knedlíčkových protějšků Jiaozi.

Neděle 1. 3.

A s Asií si můžeme přispat i v neděli díky Brunchi čínské kuchyně, který pořádá Francouzská restaurace Art Nouveau. Cena za welcome drink, neomezenou konzumaci jídla a nealkoholických nápojů je 1 350 Kč. Servírují od 11:30, tak není kam spěchat.

Přejeme, ať se konec února a začátek března nese ve znamení kvalitních chuťových zážitků, na které budete rádi vzpomínat.
 
Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.
Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také