Co se děje
Článek

Pražské gastroakce 17. až 23. února

I s koncem února si pražské podniky připravily řadu kulinářských akcí, které potěší vaše chuťové pohárky. Vyberte si například z široké nabídky polévek, masopustu či lekcí vaření.

Středa 19. 2.

Půlku týdne začneme opravdu něčím netradičním. Program Food not Bombs je zaměřen na zpracování potravin, které velké řetězce vyhazují jako nekvalitní nebo s blízkou dobou spotřeby. Z těchto potravin dobrovolníci uvaří a pak budou rozdávat jídlo všem bez rozdílu.

Čtvrtek 20. 2.

Lasagne k večeři venku? Proč ne? Pop-up stánek Born to eat: Lasagna na Betlémském náměstí 5a, od 18 hod do spotřebování zásob nabízí Polévku Minestrone, Lasagne alla bolognese, Ricetta Lasagne alla zucca (lasagne s ricottou a dýní).

Mastný čtvrtek aneb začátek masopustu je určen pro všechny, kdo mají rádi maso. Jelítka, jitrničky, zabijačkové tlačenky, prostě spousta dobrot vás čeká v Sousedském Pivovaru Bašta. Rezervace na tento mastný svátek je nutná.

Místo masných pokrmů můžete dát přednost například vínu ve Why not wine baru. Ochutnávka za 350 Kč. Rodinné vinařství Vinné sklepy Kutná hora vás zve na ochutnávku jejich biodynamických vín. Čekejte neobvyklé odrůdy a originální kupáže. Ochutnáte třeba cabernet blanc 2017 suché BIO, ryzlink rýnský 2017 suché BIO, solaris 2019, HITRS 2018, rulandské šedé oranžové 2018 BIO a další.

Nebo se můžete stát mecenáši pro potřebné ve „warm-up gastro benefiční akci” Žižkovské noci. Vstupné je dobrovolné, ale pokud přispějete (doporučují 50-250 Kč), výtěžek půjde na neziskovou organizaci „Jako doma“ (Kuchařky bez domova), která se věnuje ženskému bezdomovectví. Žižkovská noc je multižánrový festival odehrávající se v různých bistrech, barech a divadlech na Žižkově.

Sobota 22. 2.

Smíchovskou náplavku oživí v tento den Vepřobraní. Vstup na akci stojí 50 Kč a pak se před vámi otevřou stánky, kde si budete moci nakoupit jitrnic, prejtu, tlačenek, ovaru, dobrot z udíren, kousky vepřového přímo z ohně, bůčku nebo škvarků kolik jen sníte. A pak spláchnout pořádným pivem nebo skvělým vínem. Těší se na vás 40 stánků s různými pochoutkami.

Naopak Polívkobraní aneb polévka je grunt je akce typu sněz, co můžeš. V restauraci Černý kohout zaplatíte 100 Kč a pak budete moci ochutnat kolik jen polévek zvládnete. Na výběr bude třeba mrkvovo-zázvorový krém, špenátový krém, hovězí vývar s nudlemi, česnečka s vejcem a další. Doporučují rezervaci.

Neděle 23. 2.

Tuto neděli můžete ukončit vzdělávacím kulinářským kurzem vaření Vietnamský street food. Kurz stojí 2 500 Kč a probíhá při naplnění kapacity 6 osob. Naučíte se například, jak připravit mangový salát s krevetami, kuřecí satay s arašídovou omáčkou, velmi oblíbené bún bò nam bộ nebo dokonce vietnamskou kávu.

 

Přejeme úspěšný týden plný gastronomických zážitků.

Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také