Co se děje
Článek

Kousek Vídně a Paříže v Praze

Nadčasová kavárna, kde se snoubí kus Vídně i Paříže v Praze? Máme. Nechte se pozvat do Cafe Graff v srdci hlavního města a na kávičku nebo zákusek už nepůjdete jinam.

Cafe Graff ovšem trochu klame tělem, respektive názvem. Kromě kavárenské části, kde si můžete posedět v pohodlných křesílkách a vychutnat si skvělý zákusek od cukrářky Moniky Horvátové, zde najdete i restauraci. V té se ráno můžete stavit na snídani dát, v poledně na oběd a samozřejmě večer na večeři. Anebo si rovnou pronajměte oddělený salonek.

O jídle by se v Cafe Graff dalo celkově mluvit hodně dlouho. Menu je pečlivě připravené šéfkuchařem Petrem Tammem a vychází z české gastromomie inspirované evropskou kuchyní. Samostatnou kapitolou je pak původ masa. Maso odebírají výhradně z českých chovů s volným výběhem, pro které si sami jezdí. Prémiová masa následně v Graffu zrají formou suchého zrání. Nabídka je v Cafe Graff různorodá, a tak můžete ochutnat i prémiová plemena skotu (Česká Červenka, Charolais, Červený nebo Černý Angus). Kdo preferuje vepřové maso, pochutná si na Přeštíkovi, které je unikátní svou plnou chutí i vůní. Pečivo si pečou vlastní a zodpovídá za něj Aleš Lang. Žitný chléb, pšenično-žitný chléb, francouzská bageta, snídaňový brioška nebo hamburgerová bulka, to vše by se mohlo pyšnit adjektivem "domácí". No a když si ho pomažete bylinkovým máslem, nebudete chtít přestat jíst.

Dobré jídlo si zaslouží také dobré víno. To zde má pod palcem Ondřej Raiskub. Ten vinnou kartu sestavil převážně z rakouských, německých a moravských vín. Zúčastnit se můžete od letošního roku také vinných degustacím spárovaných 

Suma sumárum, Praha 1 se může pyšnit skvělým podnikem, který nadchne výborným jídlem a servisem za příznivou cenu.

 

 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také