Nebo můžete zkusit
Co se děje
Článek

Gastronomické akce v lednu a napříč Českou republikou

Konec ledna je nabitý gastro akcemi zejména na jižní Moravě, tak pokud budete mít cestu kolem, neváhejte si vyrazit pochutnat na výtečných jídlech nebo prohloubit své gurmánské znalosti.

Po zbytek ledna a celý únor můžete vyrazit na XI. ročník GRAND RESTAURANT FESTIVALU. Seznam všech 89 restaurací špičkových restaurací, které se do festivalu zapojily, najdete zde. Základní ochutnávka v jedné z těchto restaurací vyjde na 300 Kč, 2chodové degustační menu na 600 Kč a 3chodové na 700 Kč. Dejte si jídlo od nejlepších šéfkuchařů za symbolické ceny.

Ve Špindlerově mlýně si můžete hned po konci ledna (konkrétně 1.2.), užít Večeři zážitků, plnou gastronomie a výhledů na Krkonoše. Máte několik možností rezervací na výlet rolbou na 4chodovou večeři a zpět a welcome drink za 1 190 Kč.

Před koncem ledna však ještě zkuste 26.1. Winter brunch na farmě Kukburg ve Vonoklasech na okraji Prahy. Údajně vás čeká ten nejlepší nedělní brunch z čerstvého masa z jejich farmy a sezónních ingrediencí. Cena je 875 Kč a v ní neomezená konzumace. Co víc si přát.

Gastronomie v Brně

Devadesátková smažba. To je název večera, který vám ve Třech Ocáscích přinese smažené robi, smažené hranolky a devadesátkové hity. Vytáhněte historickou módu zpět na světlo a vydejte se do smažené minulosti.

Pro příznivce čajů je tu čaj o páté v Black Box Café. Dne 23.1. si popovídáte a zdegustujete originální českou čajovou produkci ze Zahrady v Gruzii. Co, kdo, proč, a jak se dozvíte za 200 Kč.

V neděli 26.1. vás Bajkazyl zve na veganskou večeři. Podávaná jídla formou bufetu jsou za cenu doporučeného příspěvku (cca 100 Kč).

Nebo si zajděte na více proteinový Velký hmyzí večer 26.1. do Klubu cestovatelů. Večer plný chutí připravených přímo před vámi. Můžete se těšit na listový salát s restovanými moučnými červy, cvrčky na másle, zaphobas na chilli, restované saranče, smaženého švába a jako bonus ještě hmyzí dezert. Dávka chutných proteinů za 299 Kč, smažený sklípkan nebo štír za příplatek...

Nebo vás možná zajímají moderní RAW a vegan sýry? Pak vězte že ve Vitalvibe je jim věnovaný dne 26.1. celý kurz. Maximálně 10 účastníků, cena 2190 Kč. Ukážete si, jak vyrobit různé typy vegan a RAW sýrů a společně si je vyrobíte a odnesete si své výtvory domů. K tomu vás čeká spoustu receptů i poradenství.

Kafec Brněnský nabízí milovníkům kávy kurz domácí přípravy tohoto nápoje, který se bude konat 28. ledna. Bude se jednat o ukázky jednotlivých druhů kávy a způsobů jejich přípravy. Cena kurzu je 290 Kč a je určen pro začátečníky a mírně pokročilé, aby si mohli vybrat ten nejvhodnější způsob domácího kávového rituálu.

Máte rádi whisky? 28.1. si za 800 Kč zakoupíte edukačně-degustační program, jehož vrcholem bude příprava vlastního blendu. V baru Jekyll & Hyde se vám za 1,5 hod otevřou obzory a chuťové pohárky v oblasti skotské whisky Chivas Regal. Vyzkoušíte 8 různých vzorků včetně grain nebo single malt.

Kohout na víně si pro vás připravil na 29.1. poslední degustační večer ze série Voda-Les-Chlív. Za 1 490 Kč. Menu bude obsahovat kachní, vepřové a hovězí speciality. Bude možné i vinné párování. Začíná se v 18 hod, první chod bude 18:30.

Nabídka plzeňských podniků

Olympia v Plzni bude poslední lednový víkend (25. až 26.1.) hostit festival Ochutnej kus světa . Těšit se můžete na více než 50 stážistů z různých koutů světa a na ochutnávky tradičních jídel, ukázky národních tanců, přehlídku hudebních nástrojů nebo si třeba po jídle můžete zkusit osvojit základy jejich jazyka a naučit se tamní písmo.

Pro všechny, kteří se rádi zdokonalují ve svém kulinářském umění můžete navštívit workshopy, které pořádá Vaření Krejcar. Jednotlivé kurzy se jmenují:Ryby, ryby , rybičky (1 890 Kč), Nízkosacharidové menu (1 690 Kč) a Maso a steaky (1 890 Kč). Už jen samotné názvy vám napoví, v čem dosáhnete nových úrovní a chutí!

Ať tedy vyrazíte kamkoliv, přejeme dobrou chuť.

Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také