Co se děje
Článek

Gastro akce v Praze 16.12. až 22.12.

Je za námi třetí adventní víkend. Možná už se těšíte na domácí tradičně vánoční jídlo, ale do té doby ještě nějaký čas zbývá, a tak se podívejte, kam můžete v následujícím týdnu vyrazit za dobrým jídlem a pití.

Degustace rumu, piva i vína

Pro milovníky silnějšího pití začneme degustací rumu 16. 12. V Kayak Beach Bar během dvou hodin za 590 Kč ochutnáte 6 prémiových rumů za profesionálního výkladu. Čekají vás rumy z Panamy, Barbadosu, Kuby a Kolumbie. Pokud pak třeba budete chtít někoho potěšit, můžete na místě zakoupit dárkový poukaz na další degustace.

Milovníkům piva se možná bude líbit další návrh na degustaci v Malý/Velký 16. prosince. Ochutnávat se budou velmi speciální piva Jiřího Sládka z projektu Metaphore. Za 600 Kč vyzkoušíte 8 piv z projektu, který se specializuje na pomalu vyzrávaná piva ve dřevě, jejichž chuť odráží místo a čas vzniku i lásku lidí, kteří se na nich podíleli. Kapacita je velmi omezená, rezervace nutná.

Aby vinaři nepřišli zkrátka, v úterý 17. 12. pořádá Cellarius Budečská – vinotéka & wine bar ochutnávku vín z oblasti Golanské výšiny na hranicích mezi Izraelem a Sýrií. Oblast se chlubí světově unikátními podmínkami pro pěstování vína a vy to můžete na vlastní chuť zažít. Za 450 Kč (včetně 100 Kč voucheru na nákup nějaké lahve z ochutnávky) zažijete spektrum rozličných 9 vín, kterým vás provede na slovo vzatý odborník.

Středa 18. 12. může patřit dalšímu pivnímu ochutnávání, tentokrát Pivovaru Řeporyje ve Sběrných surovinách. Za muzikálního doprovodu budete moci pít třeba takovéto pivní speciály: Vánoční d(á)reck 14% (Milkstout), Awake and alive 14% (Rye IPA) či Cemetery flowers 16% (Cascadian dark ale).

Veganské menu i sociální projekt

Netradiční celer v mořské řase s bramborovým salátem, je vánoční veganské menu ve čtvrtek 19. 12. v Jídelně Kuchařek bez domova. Kuchařky bez domova je sociální projekt pro ženy v tísni. To je, ale nezastaví, aby skvěle a zdravě vařily! Navíc bude celý den podávána zelňačka a i nějaké to cukroví a vánočka.

Zvěřina na talíři

Pokud ovšem nevěříte na úplně nejvíc nejzdravější výživu, můžete stejný den jít třeba na Poprask! Divočák akci v Osadě. Od 12:00 hodin budete moct ochutnat divočáka ve dvou verzích a to stew a kebab (každé jídlo za 190 Kč). Tato jídla se budou připravovat na otevřeném ohni. V případě, že máte chuť spíše na sladké, můžete si dopřát i podpultovku „waflinda heise liebe”. Což jsou wafle se salkem a teplým ovocem. Podle zájmu o akci to vypadá, že kdo dřív přijde ten má větší šanci na jídlo.

Speciality i o víkendu

Po náročném týdnu si můžete přispat na sobotní brunch v BOHO cafe & store.

Případně si mohou příznivci pražené kávy v sobotu 21. 12. odpoledne zarezervovat Cupping s Father's Coffee Roastery, kterou pořádá SLOW Cafe. Očekávejte předvánoční cupping a povídání o pražení s pražírnou Father's Cofee Roastery z Ostravy. Ochutnáte současnou produkci pražírny a budete mluvit o stylu pražení u nás i v zahraničí, zejména v severní Evropě a všeobecně o přístupu k věci.

Na nedělní odpoledne si můžete naplánovat třeba tzv. drunch v Cloud 9 Sky Bar & Lounge. Připomíná prý brunch, ale je mezi obědem a večeří. A co vás v balíčku za 599 Kč čeká? Neomezené koktejly z nabídky v kombinaci s nedělními tapas. Více detailů i nápojový lístek najdete na webu akce. Tak na zdraví!

Na závěr nabídneme dlouhodobější degustační menu v Nejen bistru. Od 17 do 21 hod každý den můžete za 990 Kč ochutnat 6chodové menu. Pokud si budete přát párovat s alkoholickými nápoji pak vás zážitek vyjde na 1580 Kč.

Jsme rádi, že jste s námi naladěni na další týden ve znamení dobrého jídla a pití.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také