Co se děje
Článek

Co se děje v Praze - pražské gastroakce 13. až 19. ledna 2020

Tento týden nás čeká záplava různých degustací od Anglie po Indii, a dokonce i zabijačka v centru Prahy.

Pozvánka pro milovníky piva

Ve středu 15. 1. začneme s pivem v BeerGeek Baru od 15 hod. Rozhodli se uzavřít spolupráci s anglickým Wild Beer Co. A právě na tato piva se můžete těšit na čepu. Každý sud nové pivo. Středeční akce se mají účastnit přímo sládci z Wild Beer Co. a bude se samozřejmě hodně povídat o pivu.

Lákavá Indie a Írán

Pokud pivo jen ochutnáte, třeba se stihnete přesunout ten samý den na 18 hod do Nesedím, sousedím na přípravu indické večeře. Kapacita je 12 lidí, je třeba se registrovat mailem, příspěvek na suroviny je 200 Kč / osoba. Těšit se pak můžete na zeleninový dál s cizrnou, jogurtovou rýži a výrobu chapati. Voňavý a autentický zážitek je prý zaručen.

Od středy až do neděle můžete v Kině světozor v rámci Festivalu íránského filmu ochutnat to nejlepší z íránské kuchyně. Šéfkuchař Ali Alipour se vaří tyto dny od 18 do 22 hod případně do vyprodání zásob. Úspěšná akce již popáté!

Degustace vín

Ve čtvrtek 16. 1. se můžete těšit na degustaci ve Vinvin vinném baru. První ochutnávku tohoto roku zde otevřete s rodinným vinařstvím Víno Vaněk. Spolu s jeho zástupcem od 18:30 za 350 Kč (v ceně 100 Kč poukaz na zakoupení vín z vinotéky) vyzkoušíte hodnotná vína ze starostlivě ošetřovaného vinohradu, s redukovaným výnosem a pozdní sklizní. Všechny jejich odrůdy zrají 8 až 10 měsíců v sudech a pak díky kvalitnímu korku i několik let po uzavření do láhve, což zvyšuje jejich jedinečnost.

Jestli však jste v srdci spíše na jižnější vína pak zavítejte do Assagio Vineria. K ochutnání zde předvedou vzorky z regionu Marche. Region se nachází na břehu Jadranského moře, je kopcovitý, plný olivových a vinných hájů. Za 650 Kč / osoba zakusíte výběr vín doplněný chuťovkami „alla Marchigiana“.

Gastronomie a film

Pokud si necháváte alkohol spíše na pátek nebo víkend, možná vás zaujme promítaní filmu Fermented (Zkvašeno) s ochutnávkou některých natočených dobrot. Pak se můžete zúčastnit diskuse, dostat tipy a triky, recepty či se pobavit vyvracením mýtů ohledně fermentace. Akce se koná v Respekt Coffee od 17:30 za 200 Kč.

Víkendové akce

A už tu máme sobotu 18. ledna. Na poVánoční ochutnávku vín vás láká Fajnšmekr. Jedná se o přírodní vína. Cena ochutnávky je 390 Kč / osoba.

Pokud jste sousedi Nesedím, sousedím tak zkuste v sobotu od 11 hod přijít na společnou snídani, kde se bude každý předvádět s tím, co sám pro ostatní uvaří. Musíme říci, že tohle sousedství je určitě přímo gurmánské. A jako bonus bude divadlo.

Sluneční terase T-Anker pořádá zabijačku. Pivo poteče proudem, živě uvidíte, jak se dělají jitrnice, tlačenky, čerstvý guláš a něco si i budete moci koupit domů.

Ze zabijačky se můžete přesunout na Libertas Tap Takeover v Kaiser Franz Beer & Burger . Čekají vás piva z různých koutů světa. Jako třeba Bob's Amber Lager 13%, New Zealand Pale Ale 12%, Russian Imperial Stout 22%.

Omezená kapacita slibuje velký zájem o tajemné 4 chody v Twenty7. Chtějí vám předvést to nejlepší z nabídky. Necháte je?

V neděli 19.1. nabídne Phill’s Corner japonský ramen od 13 hod. Inspriraci si přivezli z Berlínského Hako Ramen. Jestli ramenem nepohrdnete, vyzkoušejte, co dokáží.

Přejeme příjemný týden plný gastronomických zážitků.

Našli jste chybu v článku? Napište nám na info@prazskejrej.cz. Odměníme se vám.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.