Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více OK
dolů
Zpět na články

Zlatý „Toník“ z Náchoda

novinky, 30.11.2017 19:21

Toník mi dělá opravdu radost, je mu sotva pár měsíců a už se má takhle čile k světu” komentoval sládek Náchodského pivovaru PRIMÁTOR Petr Kaluža mimořádný úspěch výčepního piva Antonín. „Je to taková má osobní pocta řemeslu a umu našich předků a snaha ukázat, že i „obyčejné pivo“, pokud tomu dáte vše, lze udělat výjimečným způsobem“ dodal Petr Kaluža.

Základem plnosladového výčepního piva Antonín, jsou slady dvou odrůd Malz a Bojos, vhodných pro český typ piva, nelze opomenout i mimořádně kvalitní čistou vodu z přírodní rezervace Adršpašsko-teplické pánve. Pivo je vařeno náročným technologickým způsobem na tři rmuty, který dává pivu výraznou sladovou plnost. Chmel je přidáván během varu na třikrát, intenzivní chmelovou hořkost a vůni s dlouhodobým dozníváním pak pivu dodávají české odrůdy chmelů Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Pivo bylo uvařeno v počátku letošního roku k výročí 145 let od založení Náchodského pivovaru a nese jméno prvního Náchodského sládka Antonína Lutze.

nahoru